«Ατσαλάκωτοι» μετά από τρομακτικό ατύχημα (vid)

«Ατσαλάκωτοι» μετά από τρομακτικό ατύχημα (vid)
Δεν είναι σπάνια τα ατυχήματα το πρωτάθλημα IndyCar, αυτό όμως που συνέβη στον αγώνα Indianapolis 500 κόβει την ανάσα.

Ταχύτητες που ξεπερνούν κατά πολύ τα 300 χλμ./ώρα, συνωστισμός μονοθέσιων και ο τοίχος να παραμονεύει σε κάθε λάθος, καθιστούν τις οβάλ πίστες του αμερικανικού πρωταθλήματος IndyCar μια αρένα με πολλά ατυχήματα.

Ένα από τα πιο τρομακτικά συνέβη την Κυριακή 28 Μαΐου στην πίστα στην Ινδιανάπολη, μεταξύ του κατόχου της pole position στον αγώνα, του Σκοτ Ντίξον και του Τζέι Χάουαρντ. Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε τεράστια προβολή σε όλο τον κόσμο, λόγω και της συμμετοχής σε αυτόν του παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 Φερνάντο Αλόνσο, που τελικά δεν τερμάτισε λόγω αστοχίας του κινητήρα του, παρά την εξαιρετική του εμφάνιση.

Όλα συνέβησαν στον 53ο γύρο, όταν ο Χάουαρντ χτύπησε στον τοίχο, συνέχισε κάθετα σχεδόν στην πίστα και ο Ντίξον, ανήμπορος να αλλάξει πορεία, τον εμβόλισε και πέρασε κυριολεκτικά από πάνω του. Η Dallara του Ντίξον διαλύθηκε, ωστόσο και οι δύο οδηγοί δεν υπέστησαν κανένα σοβαρό τραυματισμό και βγήκαν μόνοι τους από τα αυτοκίνητα.

Ο Ντίξον, που αντιμετώπισε και το μεγαλύτερο κίνδυνο από τους δύο, δήλωσε απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα αλλά ευγνώμων για το επίπεδο ασφάλειας, που του εξασφάλισε το πλαίσιο της Dallara.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!