Πικρό ποτήρι για τον Αλόνσο, νικητής ο Τακούμα Σάτο στην Ινδιανάπολη (vid)

Πικρό ποτήρι για τον Αλόνσο, νικητής ο Τακούμα Σάτο στην Ινδιανάπολη (vid)
Το ονειρικό ταξίδι στην Αμερική για τον Αλόνσο, έληξε άδοξα όταν έσπασε ο κινητήρας της Honda που φορούσε το μονοθέσιό του στον διάσημο αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης. Νικητής για την ιστορία ο Ιάπωνας Τακούμα Σάτο!

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Ο Τακούμα Σάτο έγινε ο τρίτος οδηγός για την ομάδα της για Andretti Autosport που νικά στα διάσημα 500 μίλια της Ιντιανάπολης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ωστόσο όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον πολυπρωταθλητή της Formula 1 Φερνάντο Αλόνσο και στην προσπάθειά του να νικήσει τον μεγάλο αυτό αμερικανικό αγώνα. Ο Αλόνσο τα πήγε περίφημα, κατάφερε να πλασαριστεί στα δοκιμαστικά στην πέμπτη θέση της εκκίνησης και στον αγώνα έδειχνε άνετος και πολύ γρήγορος αφού μάλιστα είχε την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη θέση αρκετές φορές στη διάρκεια του. Όμως ο κινητήρας της Honda στο μονοθέσιο του, τον πρόδωσε, και τον ανάγκασε να εγκαταλείψει ενώ βρισκόταν στην έβδομη θέση με μόλις λίγους γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από αρκετά ατυχήματα αλλά ευτυχώς δεν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός. Μάλιστα στο πιο σοβαρό ατύχημα της ημέρας Ο νικητής του αγώνα του 2008 Σκοτ Ντίξον γλίτωσε τα χειρότερα όταν κατάφερε να βγει σχεδόν αγρατζούνιστος από μια τρομερή σύγκρουση. (Δείτε το video)

Ο τελικός νικητής Τακούμα Σάτο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν συνεχώς στις πρώτες 10 θέσεις ενώ κατάφερε δύο γύρους πριν το τέλος να αρπάξει την πρώτη θέση παλικαρίσια από τον Έλιο Καστρονέβες και να την κρατήσει μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Σάτο έγραψε ιστορία καθώς στα 101 χρόνια του θεσμού έγινε ο μοναδικός Ιάπωνας που κερδίζει τον κορυφαίο Αμερικανικό αγώνα και μάλιστα με Ιαπωνικό κινητήρα.

Ο Αλόνσο στις δηλώσεις του ανέφερε πως σίγουρα θα επιστρέψει στην Ινδιανάπολη και θα προσπαθήσει ξανά να νικήσει. Μάλιστα ανέφερε πως σε έναν αγώνα δίχως κίτρινες σημαίες ο Ράιαν Χάντερ Ρέι, ο Αλεξάντερ Ρόσι και ο ίδιος θα μπορούσαν να είναι μισό γύρο εμπρός από οποιονδήποτε άλλον, αλλά η φύση του αγώνα δεν τους το επέτρεψε. (Δείτε το video)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!