Μονοθέσια στο πλάι και στις μπαριέρες στο Μονακό (vids & pics)

Gazzetta team
Μονοθέσια στο πλάι και στις μπαριέρες στο Μονακό (vids & pics)
Μονοθέσιο στο πλάι έχει δει ποτέ ξανά; Τουλάχιστον, δε θυμόμαστε να έχει γίνει κάτι τέτοιο στη σύγχρονη Formula1. Δείτε όλα τα ατυχήματα του Μονακό.

Μονακό χωρίς ατυχήματα έχουμε ξαναπεί ότι δε γίνεται! Μπορεί στον αγώνα της Κυριακής (28/5) να άργησαν λίγο (το πρώτο έλαβε χώρα στον 60ό γύρο), αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ένα λάθος στο Μόντε Κάρλο σε οδηγεί σε ατύχημα, αφού άπαντες οδηγούν οριακά και σε απόσταση, που... κόβει την ανάσα, από τον τοίχο.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Η αρχή, λοιπόν, έγινε με τον Λανς Στρολ στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, όταν ο Καναδός έχασε το πίσω μέρος και κατέληξε με το μπροστινό στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να καταστρέψει την μπροστινή του αεροτομή. Σειρά πήρε ο Στόφελ Φαντόρν στις κατατακτήριες.

Ο Βέλγος κατάφερε να προκριθεί στο Q3, όμως δεν έκανε χρόνο, αφού στο φινάλε του Q2 χτύπησε στον τοίχο, ώστε να σπάσει την μπροστινή δεξιά ανάρτηση του μονοθεσίου του, να... πετάξει στο νέο κερμπ στο σικέιν πριν την πισίνα και να καταλήξει στις μπαριέρες. Περνάμε στον αγώνα, όπου τα ατυχήματα άργησαν λίγο, όπως προαναφέραμε.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι για πρώτη φορά δε θα δούμε αυτοκίνητο ασφαλείας, τα δεδομένα ανατράπηκαν στον 60ό γύρο. Τότε έγινε κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά, τουλάχιστον στη σύγχρονη εποχή της Formula1. Ο Τζένσον Μπάτον χτύπησε τον Πασκάλ Βερλάιν στο πίσω μέρος στη στροφή πριν το τούνελ και το μονοθέσιο του Γερμανού κατέληξε στις μπαριέρες, όντας στο πλάι!

Ναι, καλά διαβάσατε, όπως καλά θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω. Αμφότεροι, βέβαια, εγκατέλειψαν, αφού ο Μπάτον κατάφερε να σπάσει την μπροστινή αριστερή του ανάρτηση. Τέλος, οι Ντανιίλ Κβιάτ, και Μάρκους Έρικσον έπεσαν... θύματα της πρώτης στροφής, όπου σταμάτησαν πάνω στα προστατευτικά λάστιχα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!