Ευτυχείς και δυστυχείς, στο ανατρεπτικό Μονακό

Ευτυχείς και δυστυχείς, στο ανατρεπτικό Μονακό
Ο αγώνας του πριγκιπάτου είναι απρόβλεπτος, χάρη στα ειδικά του χαρακτηριστικά. Πριν ακόμα ξεκινήσει, ορισμένους ανέβασε στα ουράνια και άλλους τους έριξε στα τάρταρα.

Ακόμα τραβάει τα μαλλιά του ο Χάμιλτον, που έμεινε εκτός Q3 και στην 13η θέση της εκκίνησης του εμβληματικού Γκραν Πρι στο Μονακό. Που στην ουσία ήταν η 14η, αλλά κέρδισε και μια μετά την τιμωρία 15 θέσεων που δέχτηκε ο Μπάτον για αλλαγή της μονάδας MGU-H στην McLaren.

«Ήμουν τόσο απογοητευμένος, που δεν μπορούσα να βγω από το αυτοκίνητο μετά την ολοκλήρωση του Qδήλωσε ο Βρετανός, μεταξύ πολλών άλλων.

Διαμετρικά αντίθετη ψυχολογία έχει ο Σάινθ, που βρέθηκε στην 6η θέση του grid. «Περιμέναμε βελτίωση στο Μονακό, ωστόσο το να κατακτήσουμε την 6η θέση της εκκίνησης ήταν μια έκπληξη και ταυτόχρονα μια τονωτική ένεση για όλη την ομάδα», δήλωσε ο Ισπανός.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Λογικά ευχαριστημένος αλλά τελικά απογοητευμένος, βρέθηκε μετά τις κατατακτήριες ο Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull κατηγορεί την ομάδα του ότι τον έβγαλε εν μέσω μεγάλης κίνησης για τον γύρο κατάταξης στο Q3, με αποτέλεσμα να μείνει στην 5η θέση, πίσω από τον Φερστάπεν και μακριά από τον εκπληκτικό Ραϊκόνεν με την Ferrari.

«Ήταν ένα ανόητο λάθος. Με έβγαλαν για το μοναδικό μου γύρο σε στιγμή μεγάλης κίνησης, ενώ ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά η πίστα ήταν καθαρή. Με δεδομένο ότι όλα κρίνονται στις κατατακτήριες, είμαι απογοητευμένος με το λάθος αυτό σε μια διαδικασία που θα μπορούσε να μας έχει αποφέρει μόνο χαμόγελα» δήλωσε ο Αυστραλός.

Τι να πει κανείς για τον Ραϊκόνεν, φυσικά, που κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να βρίσκεται στην pole position. Συγκεκριμένα, από το 2008! Ο ίδιος είναι γνωστό πως δεν είναι διόλου εκδηλωτικός. Έτσι, παρότι είναι σίγουρα ικανοποιημένος, για μια ακόμα φορά ήταν φειδωλός σε δηλώσεις. «Είμαι ευχαριστημένος αλλά έγινε μόνο η μισή δουλειά… Η άλλη μισή είναι ο αγώνας» δήλωσε ο Φιλανδός.

Προφανώς το Μονακό είναι ένας αγώνας που κρίνεται εν πολλοίς από τη θέση εκκίνησης, καθώς οι ευκαιρίες για προσπέραση είναι μηδαμινές σχεδόν, ενώ το «μπλέξιμο» στις πίσω θέσεις ενέχει και τον κίνδυνο ατυχήματος.

Έτσι, ακόμα και στις πρώτες θέσεις, βλέπουμε ανάμικτα συναισθήματα: ευτυχής ο Σάινθ στην έκτη, δυστυχής ο Ρικιάρντο στην πέμπτη θέση στης εκκίνησης. Είναι, βλέπετε, και οι προσδοκίες που έχει καθένας από τον εαυτό του και την ομάδα του. Και ειδικά στην περίπτωση του Ρικιάρντο -του περσινού pole man- και της Red Bull, αυτές ήταν πολύ υψηλές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!