Πρώτη pole position μετά από σχεδόν 9 χρόνια για Ραϊκόνεν

Gazzetta team
Πρώτη pole position μετά από σχεδόν 9 χρόνια για Ραϊκόνεν
Σχεδόν 9 χρόνια είχε να κατακτήσει pole position στη Formula1 ο Κίμι Ραϊκόνεν και το έπραξε αυτό στο Μονακό.

Την 18η pole position της καριέρας του κατέκτησε ο Κίμι Ραϊκόνεν στη Formula1, με αυτή που πήρε στις κατατακτήριες δοκιμές του Μονακό. Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι πότε ήταν η τελευταία του Iceman, καθώς θα πρέπει να γυρίσει κανείς τον χρόνο πίσω περίπου 9 χρόνια. Για την ακρίβεια, έχουν περάσει 8 χρόνια, 11 μήνες και 6 μέρες από τις κατατακτήριες δοκιμές της Γαλλίας το 2008.

Τότε ήταν και πάλι στο τιμόνι της Ferrari στην τελευταία του χρονιά πριν αποχωρήσει προσωρινά από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μάλιστα, και τότε η Ferrari είχε κάνει το 1-2, με τον Φελίπε Μάσα να έρχεται δεύτερος, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον ήταν τρίτος. Έτσι, ο Φινλανδός κυνηγάει την πρώτη του νίκη, μετά την Αυστραλία το 2013, και 21η της καριέρας του.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο πιλότος της Ferrari έδωσε απαντήσεις, με αυτή την pole position, καθώς τον τελευταίο καιρό του ασκείται έντονη κριτική και θεωρείται από πολλούς τελειωμένος, με τον ίδιο να αποδεικνύει το αντίθετο και ότι έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στην F1.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!