Ηλεκτρικό σκούτερ από το μέλλον παρουσίασε η BMW (vid)

Ηλεκτρικό σκούτερ από το μέλλον παρουσίασε η BMW (vid)
Με το πρωτότυπο σκούτερ Concept Link, η BMW μας δίνει μια εικόνα των δίτροχων αστικής μετακίνησης στην ψηφιακή τους εκδοχή.

Ηλεκτρικό και πλήρως συνδεδεμένο, το BMW Concept Link αποτελεί μια σπουδή πάνω στα μελλοντικά δίτροχα καθημερινής μετακίνηση. Η γερμανική εταιρεία όμως δεν στάθηκε μόνο στην ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Σχεδίασε από την αρχή ένα πρωτοποριακό πλαίσιο, ενσωματώνοντας λύσεις που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται σε ένα σκούτερ.

Πλήρως ηλεκτρικό, το Concept Link έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του αναβάτη. Έτσι η σέλα του είναι ρυθμιζόμενη κατά μήκος, ώστε ο καθένα να μπορεί να βρίσκει την ιδανική θέση οδήγησης.

Το ύψος είναι πολύ χαμηλό, όπως και το κέντρο βάρους, με αποτέλεσμα ο έλεγχος και οι ελιγμοί να γίνονται παιχνίδι. Ταυτόχρονα, έχει ελευθερωθεί αρκετός χώρος μεταξύ των δύο τροχών, όπου μπορούν να αποθηκευτούν κράνη ή άλλες αποσκευές, όχι όμως με τον παραδοσιακό τρόπο, κάτω από τη σέλα.

Στην περίπτωση του Concept Link υπάρχουν πλευρικές συρόμενες θύρες, για την πρόσβαση στο χώρο αποθήκευσης. Σε ένα συνδεδεμένο κόσμο, το Concept Link θα έχει τη δυνατότητα να κατεβάζει από το κινητό του αναβάτη του το πρόγραμμά του και να προτείνει τις ιδανικές διαδρομές για τις μετακινήσεις του, εντελώς αυτόματα.

Αντί για τον κλασικό πίνακα οργάνων, όλες οι ζωτικές πληροφορίες προβάλλονται σε μια διαφανή επιφάνεια στο οπτικό πεδίο του αναβάτη (head up display), Πιο χαμηλά, βρίσκεται μια οθόνη αφής, στην οποία ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει να προβάλλονται οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, ώστε να έχει άμεση πρόσβαση.

Ένα ακόμα πρωτοποριακό χαρακτηριστικό του Concept Link είναι η δυνατότητα επικοινωνίας της μοτοσικλέτας με τον εξοπλισμό του αναβάτη. Για παράδειγμα, το κράνος θα μπορεί να συνδέεται ασύρματα και να προσφέρει λειτουργία επικοινωνίας μεταξύ οδηγού και συνεπιβάτη, ή ακόμα και προβολή σημαντικών πληροφοριών στην οθόνη του.

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο σκούτερ της BMW παρουσιάστηκε στην έκθεση Concorso d’Eleganza, που πραγματοποιείται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της μαγευτικής Villa d’Este, στη λίμνη Κόμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!