Δε θα... μασήσει στο Indy 500 ο Αλόνσο

Gazzetta team
Δε θα... μασήσει στο Indy 500 ο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν πρόκειται να πάει εκ του ασφαλούς στο Indy 500, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμπειρία στις οβάλ πίστες.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Από το 2001, όταν μπήκε στη Formula1, ο Φερνάντο Αλόνσο έχει... ξοδέψει όλα τα χρόνια της καριέρας του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ωστόσο, αυτή τη φορά επέλεξε να... παρακάμψει το Γκραν Πρι του Μονακό και να συμμετάσχει στο Indy 500.

Έτσι, δεν έχει εμπειρία από τις οβάλ πίστες, καθώς έχει κάνει μόνο μία φορά δοκιμές πριν μπει στις ελεύθερες και στις κατατακτήριες. Βέβαια, αυτό δεν τον πτόησε και θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής (28/5) από την πέμπτη θέση, ενώ ο ίδιος δεν έχει σκοπό να το πάει εκ του ασφαλούς λόγω της απειρίας του.

«Δεν έχω πλάνο για την εκκίνηση του αγώνα. Στη Formula1 συνηθίζουμε να παίζουμε όλα τα χαρτιά μας στις πρώτες στροφές επειδή οι θέσεις καθορίζονται, μετά από αυτές, όμως εδώ (στα Indy) είναι πολύ διαφορετικά. Όμως, δεν μπορώ να πω ότι θα το παίξω εκ του ασφαλούς στην εκκίνηση του αγώνα επειδή όλοι θα πάρουν πλεονέκτημα από αυτό.

Αν μείνω πίσω, θα είμαι ήρεμος και αργότερα στον αγώνα θα είμαι ανταγωνιστικός. Αν είμαι ανταγωνιστικός στην αρχή, δε θα επιβραδύνω για να μη χάσω θέσεις. Ο αγώνας θα σε βάλει στη θέση που αξίζεις», ήταν τα πρώτα λόγια του ενόψει του Indy 500. Όσο για την τελευταία φορά που πήγε σε αγώνα με τόση αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα, τόνισε πως ήταν πριν από 16 ή 17 χρόνια.

«Προφανώς, στη Formula 3000, όπου έχεις τα ίδια μονοθέσια λίγο πολύ. Στη Formula1 έχεις πάντα τα φόρτε σου και τις αδυναμίες σου, αλλά ξέρεις ποια είναι η καλύτερη θέση για να επιτεθείς, ποια είναι η στιγμή σου στον αγώνα. Ίσως είναι στην εκκίνηση, ίσως αργότερα στον αγώνα, ίσως στη φθορά των ελαστικών, όμως πάντα έχει διαφορετική απόδοση, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Εδώ λίγο πολύ η απόδοση είναι η ίδια και αυτό δημιουργεί καλές προοπτικές για όλους στο γκριντ και κάνει χαρούμενους τους οπαδούς και ενθουσιασμένους για τον αγώνα. Οπότε, η τελευταία φορά ήταν πριν από 16 ή 17 χρόνια». Έτσι, φαίνεται πως ο Ισπανός δε θα... μασήσει στο Indy 500 και ότι μόνο εύκολος αντίπαλος δε θα είναι, παρά την απειρία του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!