Το μυστικό ρεκόρ της Volvo (vid+pics)

Το μυστικό ρεκόρ της Volvo (vid+pics)
Στο Νίρμπουργκρινγκ, την περσινή χρονιά, το S60 Polestar κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα από οποιονδήποτε ανταγωνιστή του. Αυτό όμως έπρεπε να μείνει κρυφό.

Συνήθως αυτά που συμβαίνουν στο Νίρμπουργκρινγκ δεν μένουν στο Νίρμπουργκρινγκ. Ωστόσο οι Σουηδοί είχαν άλλη γνώμη.

Στο πλαίσιο της εξέλιξης των αγωνιστικών της αυτοκινήτων που συμμετέχουν στο WTCC, η Volvo και συγκεκριμένα η Cyan Racing πραγματοποίησε το 2016 μυστικές δοκιμές, αμέσως μετά τον αγώνα του πρωταθλήματος στη Γερμανία, με στόχο την εξέλιξη του S60 Polestar παραγωγής.

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο θετικά, που το αυτοκίνητο παραγωγής, στις δοκιμές αυτών των βελτιώσεων, πέτυχε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου για τετράθυρα μοντέλα, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή των 20.8 χιλιομέτρων του Ρινγκ σε 7:51.

Οι βελτιώσεις που δοκιμάστηκαν στο S60 αποφασίστηκε να περάσουν και στα αγωνιστικά μοντέλα, καθώς απέδωσαν εξαιρετικά. Έτσι, η ομάδα δεν θέλησε να ανακοινώσει το ρεκόρ ούτε τις αναβαθμίσεις, ώστε να τις προστατεύσει από διαρροές. Έτσι το ρεκόρ έμεινε μυστικό για ένα χρόνο και αποκαλύπτεται σήμερα, λίγο πριν το γερμανικό αγώνα του WTCC. Στον οποίο τα αγωνιστικά S60 θα έχουν τα νέα στοιχεία που εξελίχτηκαν στην ιστορική πίστα.

Αυτό είναι το επίσημο αφήγημα και θα μας επιτρέψει η Volvo να διατηρούμε κάποιες αμφιβολίες για την πλήρη εικόνα του. Εντωμεταξύ, το ρεκόρ έσπασε από την Alfa Romeo Giulia QV και μάλιστα κατά πολύ, αφήνοντας πλέον στη Volvo μόνο μια όμορφη ανάμνηση.

Το παρήγορο, ωστόσο, είναι ότι η Volvo μαθαίνει γρήγορα από την αγωνιστική συμμετοχή της και, σύμφωνα με την πρακτική της Cyan Racing, οι βελτιώσεις που έδωσαν τη δυνατότητα στο S60 να πραγματοποιήσει το πάλαι ποτέ ρεκόρ, θα περάσουν στα μελλοντικά μοντέλα με τον κωδικό Polestar.

Επίσης θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους Σουηδούς τεχνικούς καθώς, παρότι έχασαν το ρεκόρ εντωμεταξύ, ο ανταγωνισμός ήταν πολύ πιο ισχυρός. Συγκεκριμένα η Giulia Q.V. διαθέτει 505 ίππους από ένα V6 κινητήρα 2.9 λίτρων τεχνολογίας Ferrari, ενώ το S60 κινείται από ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο σύνολο 367 ίππων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!