Ρικιάρντο: «Απολαμβάνω να ξύνω τη μπαριέρα»

Ρικιάρντο: «Απολαμβάνω να ξύνω τη μπαριέρα»
Ο κάτοχος της pole position στο Μονακό το 2016, εξηγεί γιατί οι αγώνες σε δημόσιους δρόμους τον προκαλούν αντί να τον φοβίζουν.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου ξεκινά ένα από τα πιο ιστορικά Γκραν Πρι και σίγουρα αυτό με τη μεγαλύτερη αίγλη, καθώς γίνεται πόλος έλξης του διεθνούς jet set και των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

Τις πυρετώδεις προετοιμασίες για τη μετατροπή των δρόμων της πρωτεύουσας του Μονακό, του Μόντε Κάρλο, σε πίστα, διαδέχονται αυτές για την οργάνωση των πιο πετυχημένων πάρτι μεταξύ των αστέρων της τέχνης, των ηρώων των motorsport και των ισχυρών του χρήματος.

Μέσα σε αυτό το έντονα γιορτινό κλίμα, έρχονται να προστεθούν και οι οδηγοί της F1, που ορισμένοι βλέπουν τον αγώνα ως αναγκαίο κακό και άλλοι, όπως ο Ρικιάρντο, ως την υπέρτατη πρόκληση.

«Ο πρώτος μου αγώνας σε δημόσιους δρόμους ήταν στο Μακάου και τότε δεν ήξερα πραγματικά τι οδηγός θα γινόμουν: αυτός που φοβάται σαν το διάβολο τους τοίχους, ή αυτός που τους λατρεύει. Τελικά τους λάτρεψα. Όταν ένας οδηγός ξύνει την μπαριέρα συνήθως δεν θέλει να βρεθεί σε αυτή τη θέση ξανά. Εγώ το απολαμβάνω και σκέφτομαι μήπως θα πρέπει να πλησιάσω λίγο περισσότερο, για να βελτιώσω το γύρο μου».

Ριψοκίνδυνος ο Ρικιάρντο, αλλά αυτό ισχύει για κάθε οδηγό της F1, που θέλει να βρεθεί κάποτε στην πρώτη θέση. Χωρίς αυτή την οπτική άλλωστε, δεν θα ήταν δυνατόν να κερδίσει την pole position πέρυσι, με ένα αυτοκίνητο προφανώς υποδεέστερο των Mercedes.

«Πέρυσι κέρδισα την pole με χρόνο 1:13,6, 7 δέκατα ταχύτερο από τον καλύτερο που είχα στις δοκιμές. Στο Μόντε δεν πρέπει ποτέ να επιτίθεσαι νωρίς, πρέπει να χτίζεις σταδιακά την ταχύτητά σου. Διότι το παραμικρό λάθος είναι μοιραίο και μπορεί να καταστρέψει όλο το Σαββατοκύριακο. Ακόμα θυμάμαι αυτό το γύρο, ήταν πραγματικά τέλειος».

Ο Ρικιάρντο λατρεύει το Μονακό και όχι μόνο το Γκραν Πρι, καθώς ζει σε αυτό εδώ και τέσσερα χρόνια. Μας αποκαλύπτει ότι παρότι γνωρίζει κάθε γωνιά του πριγκιπάτου, την εβδομάδα των αγώνων δεν το αναγνωρίζει. Αντί των αγαπημένων του καφέ και μπιστρό, δημιουργούνται υπέροχες καμπές. Ποιες είναι αυτές; «Όλο του σιρκουί είναι αγαπημένο αλλά οι Ταμπάκ και η είσοδος στην Πισίνα έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Το πιο δύσκολο σημείο είναι σίγουρα η πρώτη στροφή, η Σεντ Ντιβότ».

Αύριο Πέμπτη 25 Μαΐου στις 11:00 ώρα Ελλάδας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πόσο θα επιχειρήσει να ρισκάρει ο Ρικιάρντο και τι ακριβώς θα καταφέρει, καθώς ξεκινά η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στο πριγκιπάτο. Να ευχηθούμε χωρίς απρόοπτα για όλους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!