θα παίξει ρόλο το μέγεθος στο Μονακό;

θα παίξει ρόλο το μέγεθος στο Μονακό;
Άλλα μονοθέσια, όπως αυτό της Mercedes έχουν μεγάλο. Άλλα, όπως αυτό της Ferrari, μικρό. Πως θα επηρεάσει όμως το μήκος του μεταξονίου την απόδοσή τους στον αγώνα;

Περιορισμένο πλάτος, «φουρκέτα», κλειστές στροφές και μικρό μήκος. Τα χαρακτηριστικά της διαδρομής στο Γκραν Πρι του Μονακό, που πραγματοποιείται στους δημόσιους δρόμους του Μόντε Κάρλο, κάθε άλλο παρά ευνοούν τα μονοθέσια με μεγάλο μεταξόνιο.

Η Mercedes, όντας αυτή με τη μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στους δύο άξονες των W08, λογικά θα έχει ένα μικρό έλλειμα ευελιξίας στον εμβληματικό αγώνα του πριγκηπάτου. Αυτό μπορεί να της στοιχίσει χιλιοστά ή εκατοστά του δευτερολέπτου στις κατατακτήριες, πολύτιμα τόσο για τις Ferrari, όσο και για τις Red Bull, που καραδοκούν.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Είναι γνωστό ότι το μικρότερο μεταξόνιο επιτρέπει πιο άμεσες αλλαγές κατεύθυνσης και μικρότερη γωνία τροχών σε μια δεδομένη στροφή. Αυτά τα δύο στοιχεία αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα στην προκειμένη περίπτωση. Ποιο είναι όμως το μήκος των μεταξονίων που έχουν τα μονοθέσια των πρωταγωνιστών; H Mercedes με 3,760 μέτρα απόσταση ανάμεσα στους δύο άξονες έχει το μεγαλύτερο, ενώ η Ferrari βρίσκεται περίπου στο μέσο των επιλογών των υπόλοιπων κατασκευαστών, με μεταξόνιο 3,594 μέτρα. Ακόμα μικρότερο έχει η Red Bull και συγκεκριμένα 3,557 μέτρα.

Αυτές οι διαφορές που κυμαίνονται μεταξύ 17 και 21 εκατοστών περίπου μπορεί να μην φαίνονται μεγάλες, ωστόσο είναι σημαντικές και μπορούν να γίνουν η βάση πάνω στην οποία Ferrari και Red Bull θα χτίσουν το πλεονέκτημά τους στο Μονακό.

Αν όντως καταφέρουν να εκμεταλλευτούν το μειονέκτημα της Mercedes μπορούν να φιλοδοξούν για την κατάκτηση των πρώτων θέσεων στο grid. Αν αυτό συμβεί, τότε έχει κριθεί και μεγάλο μέρος του αγώνα υπέρ τους, καθώς είναι γνωστό ότι στο Μονακό οι προσπεράσεις είναι σαν την αιώνια ζωή: ζητούμενο αλλά όχι εφικτό.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε την εικόνα με το μήκος του μεταξονίου όλων των κατασκευαστών, κατά φθίνουσα σειρά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!