Επεκτείνεται η Geely

Gazzetta team
Επεκτείνεται η Geely
Επεκτείνεται η Geely, καθώς ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά του 51% της Lotus, ενώ θα πράξει το ίδιο και με το 49,9% της Proton.

Να επεκταθεί στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας φαίνεται πως έχει σκοπό η Geely. Γι' αυτό, ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τη Lotus για την εξαγορά του 51% των μετοχών της από την Proton. Μάλιστα, το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως οι Κινέζοι θα πράξουν το ίδιο και με το 49,9% της δεύτερης, ώστε να έχουν τον πλήρη έλεγχο της Lotus.

Κάτι που σημαίνει πως η βρετανική φίρμα θα αποκτήσει σημαντικά κεφάλαια, ώστε να φέρει νέες τεχνολογίες στα μοντέλα της και να τα κάνει πιο ισχυρά για να ενισχύσει την εικόνα της.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Όσο για την Proton, πλέον θα πουλήσει μοντέλα από άλλους κατασκευαστές στην αγορά της Μαλαισίας, όπου εδρεύει και έχει δύο εργοστάσια με ετήσια χωρητικότητα 400 χιλιάδες αυτοκίνητα, ώστε να έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, να προσφέρει τη δική της τεχνολογία και να γίνει ανταγωνιστικά σε αγορές με δεξιοτίμονα αυτοκίνητα, όπως η Μαλαισία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία και η Αυστραλία.

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι υποψήφιος αγοραστής της Proton ήταν και το PSA Group, ενώ ενδιαφέρον εξέφρασαν και οι Renault, Suzuki. Τέλος, να αναφέρουμε πως η συμφωνία με τη Lotus αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο, προκειμένου η βρετανική μάρκα να μπει σε μία νέα εποχή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!