Χούλκενμπεργκ: «Τρομακτική η διαφορά με τους πρωτοπόρους»

Χούλκενμπεργκ: «Τρομακτική η διαφορά με τους πρωτοπόρους»
Ο Γερμανός πιλότος της Renault έδωσε έναν ακραίο χαρακτηρισμό για να καταδείξει τη διαφορά που χωρίζει τις Mercedes, Ferrari και Red Bull με τις υπόλοιπες ομάδες.

"Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας" σύμφωνα με τον Χούλκενμπεργκ, καθώς ο Γερμανός οδηγός πιστεύει –και τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν- ότι η διαφορά των κορυφαίων ομάδων από αυτές που συνθέτουν το «μεσαίο χώρο» στο grid της F1 είναι χαοτική.

«Είναι κάπως τρομακτικό. Το κενό μεταξύ των ομάδων όπως η Renault και η Williams, συγκριτικά με τις Mercedes, Ferrari, ακόμα και την Red Bull είναι μεγαλειώδες. Βρισκόμαστε μισή… μέρα πίσω», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Χουλκ.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Ο ταλαντούχος οδηγός ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι αυτές οι δηλώσεις του δεν υποκρύπτουν κάποια απαξία για την τωρινή του ομάδα, που προτίμησε έναντι της Force India, η οποία προηγείται στο πρωτάθλημα: «Αυτό που περίμενα από την αρχή της χρονιάς είναι αυτό που έχουμε πετύχει στη Renault–και η εξέλιξη συνεχίζεται. Απλά οι Mercedes και Ferrari φαίνεται ότι έκαναν πολύ καλή δουλειά το χειμώνα».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι το πλεονέκτημα της γερμανικής και της ιταλικής ομάδας προέρχεται κυρίως από την μονάδα ισχύος ή από το πλαίσιο, ήταν αποκαλυπτικός: «Δεν μπορώ να απαντήσω με απόλυτη βεβαιότητα, αλλά θεωρώ ότι ευθύνεται κυρίως το πλαίσιο και η αεροδυναμική για τη διαφορά απόδοσης. Αν έπρεπε να το αποδώσω με ποσοστό, θα έλεγα ότι ευθύνεται κατά 75-80% το πλαίσιο και κατά το υπόλοιπο ποσοστό ο κινητήρας».

Αυτό λέει και η λογική, καθώς η Renault μάλλον δεν θα έδινε μια καλύτερη μονάδα ισχύος στην Red Bull απ’ ότι στη δική της ομάδα. Ωστόσο η διαφορά των δύο είναι μεγάλη, καθώς οι «κόκκινοι ταύροι» κυνηγούν με αξιώσεις το βάθρο, ενώ τα «καναρίνια» πασχίζουν για την βαθμολογούμενη δεκάδα.

Μοιραία θα βρουν το δρόμο τους, καθώς η Renault έχει τεράστια εμπειρία στην F1, χρειάζονται ωστόσο χρόνο –και έναν Νιούι ίσως;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!