Χέιντεν, ο 12ος αθλητής που πεθαίνει εφέτος

Gazzetta team
Χέιντεν, ο 12ος αθλητής που πεθαίνει εφέτος
«Μαύρο» είναι το 2017 για τον αθλητισμό, καθώς ο Νίκι Χέιντεν είναι ο δωδέκατος εν ενεργεία ή πρώην αθλητής στον κόσμο, που έφυγε από τη ζωή στο πρώτο πεντάμηνο.

Μία ανακοπή καρδιάς, μία χρόνια ασθένεια, ένα ατύχημα, το πλήρωμα του χρόνου ή σε σπάνιες περιπτώσεις και η αυτοκτονία, μπορεί να σου στερήσει τη ζωή σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι. Έτσι, λοιπόν το πρώτο πεντάμηνο του έτους έχουν φύγει από τη ζωή και αρκετοί γνωστοί αθλητές, εν ενεργεία ή πρώην .

Όντας μόλις στον πέμπτο μήνα του έτους, ο θάνατος του Νίκι Χέιντεν ήταν ο 12ος ενός γνωστού αθλητή και δεύτερος στον χώρο των μηχανοκίνητων σπορ, καθώς έχει προηγηθεί αυτός του Τζον Σέρτις. Η αρχή έγινε εφέτος με τη διεθνή Βρετανίδα με την Εθνική κρίκετ Γυναικών της Αγγλίας, Ρέιτσελ Χέιχοε-Φλιντ για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι, αρκετοί εκ των οποίων είναι από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η λίστα

Ρέιτσελ Χέιχοε-Φλιντ, 77 ετών

Σε ηλικία 77 ετών η πρώην διεθνής με την Εθνική κρίκετ Γυναικών της Αγγλίας απεβίωσε στις 18 Ιανουαρίου. Ταλαιπωρούταν από μία αρρώστια για μικρό χρονικό διάστημα, η οποία έβαλε και τέλος στη ζωή της.

Γιοοστ φαν ντερ Βεστχούιζεν, 45 ετών

Στις 6 Φεβρουαρίου άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην διεθνής παίκτης του ράγκμπι με τη Νότιο Αφρική σε ηλικία 45 ετών. Το 2011 διαγνώστηκε ότι πάσχει από τη νόσο κινητικών νευρώνων και το 2013 το BBC ανέφερε πως έχει κάνει πρόοδο. Όμως, τον περασμένο Φεβρουάριο μπήκε στην εντατική σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ. Πήρε εξιτήριο και πήγε σπίτι του, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Νταν Βίκερμαν, 37 ετών

Άλλο ένα πλήγμα για το ράγκμπι, καθώς λίγες ημέρες αργότερα, στις 18 Φεβρουαρίου, έφυγε από τη ζωή και ο διεθνής άσος από την Αυστραλία σε ηλικία 37 ετών. Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, με την αστυνομία να ερευνά τον θάνατό του.

Τζον Σέρτις, 83 ετών

Στις 10 Μαρτίου... έσκασε η είδηση ότι ο Τζον Σέρτις, ο μοναδικός παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία σε τέσσερις και δύο τροχούς (Formula1, Moto GP), πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, απεβίωσε μετά από μακρά νοσηλεία με αναπνευστικό πρόβλημα σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Ρόνι Μόραν, 83 ετών

Περνάμε και στο ποδόσφαιρο, καθώς στην ίδια ηλικία έφυγε από τη ζωή και ο άλλοτε αρχηγός και προπονητής της Λίβερπουλ στις 22 Μαρτίου. Ως ποδοσφαιριστής στέφθηκε πρωταθλητής Αγγλίας τη σεζόν 1963-1964, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε και το Charity Shield.

Μάικ Χολ, 35 ετών

Στις 31 Μαρτίου έγινε γνωστό ότι απεβίωσε και ο Βρετανός ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων. Σκοτώθηκε στον αγώνα Wheel Race στην Ινδία, έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο.

Άμιλκαρ Ενρίκεζ, 33 ετών

Άλλος ένας αθλητής από τον χώρο του ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή εν έτει 2017. Ο λόγος για τον διεθνή άσο του Παναμά, ο οποίος απεβίωσε στις 15 Απριλίου σε ηλικία 33 ετών. Σκοτώθηκε, όταν πυροβολήθηκε στη γενέτειρά του, την Κολόν.

Μάθιου Ταπούνου «Ρόσεϊ» Ανοάι, 47 ετών

Ο θάνατος... χτύπησε και την πόρτα της πάλης, καθώς ο επαγγελματίας παλαιστής από τη Σαμόα έχασε τη ζωή του στις 17 Απριλίου σε ηλικία 47 ετών. Είχε διαγνωστεί χρόνια πριν ότι έπασχε από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και κολπική μαρμαρυγή (καρδιά).

Ααρόν Ερνάντεζ, 27 ετών

Ο άσος του NFL και των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς άφησε την τελευταία του πνοή στις 19 Απριλίου σε πολύ μικρή ηλικία, καθώς ήταν μόλις 27 ετών. Είχε πολλά προβλήματα με τον νόμο και το... νήμα του κόπηκε στη φυλακή, όπου βρέθηκε κρεμασμένος από τα λινοσκεπάσματα, με τους υπεύθυνος της φυλακής να λένε πως δεν υπήρχαν σημάδια αυτοκτονίας.

Ούγκο Εχιόγκου, 44 ετών

Ο άλλοτε στόπερ των Άστον Βίλα, Λιντς, Ρέιντζερς και άλλοτε διεθνής με την Εθνική Αγγλίας άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Απριλίου. Προκειμένου να διατηρηθεί σε φόρμα, έκανε προπονήσεις με την Τότεναμ και υπέστη καρδιακό επεισόδιο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Φράντισεκ Ραϊτόραλ, 31 ετών

Άλλο ένα πλήγμα για το ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Τσέχος διεθνής δεξιός μπακ, ο οποίος τελευταία αγωνιζόταν στην Τουρκία και την Γκαζιάντεσμπορ. Στις 24 Απριλίου δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση της ομάδας και η αστυνομία τον βρήκε νεκρό στο διαμέρισμά του.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι αυτοκτόνησε μία ημέρα νωρίτερα σε ηλικία 31 ετών και πιστεύεται πως ο χωρισμός του με την επί χρόνια σύντροφό του και η αποχώρηση του φίλου του, Ντάνιελ Κολάρ, από την τουρκική ομάδα τον περασμένο Φεβρουάριο του στοίχισαν πολύ, ώστε να προχωρήσει σε αυτή την πράξη σε ηλικία 31 ετών.

Μάλιστα, έπασχε και από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, το οποίο είχε ξεπεράσει με θεραπείες το 2008 και του εμφανίστηκε ξανά το 2014.

Νίκι Χέιντεν, 35 ετών

Το βράδυ της Δευτέρας (22/5) ανακοινώθηκε ο θάνατος του Νίκι Χέιντεν σε ηλικία 35 ετών. Ο Αμερικανός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Μαουρίτσιο Μπουφαλίνι» της Τσεζένα από την περασμένη Τετάρτη (17/5), αφού είχε σοβαρό ατύχημα με το ποδήλατό του, όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο στον δρόμο.

Ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής του Moto GP υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκεφαλική βλάβη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χειρουργηθεί, όπως είχε γίνει με τους Μίκαελ Σουμάχερ και Ζουλς Μπιανκί.

Διατηρούταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, όμως ήταν κλινικά νεκρός, γι' αυτό και η οικογένειά του αποφάσισε να του αφαιρεθούν τα μηχανήματα και να ανακοινωθεί ο θάνατός του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!