Αντίο στον Τζέντλεμαν Πρωταθλητή

Αντίο στον Τζέντλεμαν Πρωταθλητή
Από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος και από το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που ανέφερε «εγκεφαλική βλάβη» και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις το μέλλον του Αμερικανού Θρύλου με το νούμερο 69 προμηνυόταν ζοφερό.

Αν και όπως όλοι είχα και εγώ ελπίδα, ταυτόχρονα με είχε κυριέψει φόβος, ανησυχία, και βαθιά μελαγχολία για το μέλλον του γελαστού παιδιού. Ο Νίκι Χέιντεν υπήρξε ένας τζέντλεμαν των αγώνων μοτοσυκλέτας. Όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για το παλληκάρι που χάθηκε άδικα. Η θλίψη έχει κυριέψει σήμερα τους φίλους των αγώνων μοτοσυκλέτας και η επωδός όλων, είναι ο τρόπος με τον οποίο διάλεξε η τύχη να τον χτυπήσει. Αυτός που ήταν πρωταθλητής, που έτρεχε με 350 χιλιόμετρα, που γλυστρούσε με το πλάι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στις πίστες flat track από 3 ετών, αυτός που νίκησε στα ίσα τον Ρόσι στο πρωτάθλημα του 2006, αυτός που ονομάστηκε Θρύλος των GP να φύγει από την «κακιά στιγμή» με ποδήλατο... Τραγική ειρωνία και μεγάλη απώλεια ταυτόχρονα.

Ο Χέιντεν δεν είναι ο μόνος οδηγός αγώνων μοτοσυκλέτας που χάνεται σε ένα ηλίθιο αυτοκινητικό ατύχημα. Ο Νοριφούμε Άμπε σκοτώθηκε από ένα φορτηγό το 2007, ενώ το ίδιο συνέβη και στον Έλληνα Πρωταθλητή Άλκη Συνιώρη που σκοτώθηκε επίσης από ένα φορτηγό. Και ο κατάλογος δεν τελειώνει με πολλούς ακόμα οδηγούς αγώνων που σκοτώθηκαν άδικα σε αυτοκινητικά ατυχήματα και όχι στους αγώνες, όπως συνέβη και στον Αντρέα Ντε Τσέζαρις οδηγό της Formula 1, στον Τζουζέπε Φαρίνα Πρωταθλητή της Formula 1, τον Ζοάν Γκαρίνγκα επίσης οδηγό MotoGP, τον διάσημο Μάικ Χέιλγουντ που τράκαρε με φορτηγό ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, τον Μάικ Χόθορν που τρακάρησε μόνος του με δέντρο εκτός αγώνων, τον Κλέι Ρεγκατζόνι που τρακάρησε στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και άλλους που πιθανόν να ξεχνώ. Ο Χέιντεν είχε την ίδια τύχη με τον Γάλλο οδηγό αγώνων Μπομπ Βόλεκ που επίσης σκοτώθηκε δίπλα στην πίστα Sebring International Raceway κάνοντας ποδήλατο από έναν ηλικιωμένο οδηγό, επίσης στο πλαίσιο προετοιμασίας του για τις 12 ώρες του Sebring.

Όπως και να έχει η στεναχώρια είναι μεγάλη για την άδικη απώλεια ενός τόσο αγαπητού οδηγού και ενός τόσο ταλαντούχου νέου. Νίκι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

Γιώργος Βαρίνος
Γιώργος Βαρίνος