Αναβάθμιση και έκδοση Cross για το Fiat 500L (vid+pics)

Αναβάθμιση και έκδοση Cross για το Fiat 500L (vid+pics)
Με νέα στοιχεία κατά 40% και τρεις παραλλαγές–Urban, Wagon και Cross- έρχεται το πολυμορφικό μοντέλο της ιταλικής εταιρείας.

Το Fiat 500L αλλάζει για το 2017, πραγματοποιώντας το αναμενόμενο facelift στη μέση περίπου του κύκλου ζωής του.

Με κατά 40% νέα στοιχεία στο αμάξωμα και στα μηχανικά μέρη, το πετυχημένο συμπαγές πολυμορφικό μοντέλο προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος, όπως και το υπάρχον μοντέλο, που έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους και νέες ονομασίες.

Η έκδοση Urban, με μήκος αμαξώματος 4,24 μέτρα είναι η κλασική πεντάθυρη και πενταθέσια, με τους τεράστιους χώρους και το πορτ μπαγκάζ των 455 λίτρων. Για μεγαλύτερους χώρους, υπάρχει διαθέσιμη η Wagon, με μήκος 4,38 μέτρα, χώρο αποσκευών 416 λίτρων αλλά και 7 θέσεις. Γεγονός που την καθιστά την πιο συμπαγή πρόταση εφταθέσιου αυτοκινήτου. Τελευταία αλλά όχι έσχατη, η έκδοση Cross με μήκος 4,28 μέτρα είναι, όπως και η Urban, πενταθέσια, έχει όμως αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 2,5 εκατοστά και πλήθος προστατευτικών πλαστικών στο αμάξωμα, που της προσδίδουν μια πιο σπορ και επιθετική αισθητική.

Το αμάξωμα του ανανεωμένου 500L έχει σε όλες τις εκδόσεις νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα, LED φώτα ημέρα και ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, διαφορετικά σχέδια ζαντών και νέους χρωματισμούς. Για την οροφή υπάρχει η δυνατότητα να είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, σε συνδυασμό λευκού με μαύρο ή μαύρη.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πολύ περισσότερες, με νέα όργανα και τιμόνι, πιο πρακτικές θήκες και ένα νέο multimedia σύστημα Uconnect HD Live, που περιλαμβάνει μεγάλη οθόνη αφής 7’’ και τα συστήματα Adroid Auto και Apple CarPlay για επικοινωνία με όλα τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα.

Στα μηχανικά μέρη βασικός κινητήρας βενζίνης είναι ο 1.4 με την ατμοσφαιρική τροφοδοσία και 95 ίππους ισχύος. Ισχυρότερος ο επίσης 1.4 turbo με τον κωδικό T-Jet και 120 ίππους, ενώ ενδιάμεσα από άποψη ισχύος βρίσκεται ο δικύλινδρος TwinAir των 0,9 λίτρων με απόδοση 105 ίππους.

Στο μέτωπο των diesel κινητήρων διαθέσιμοι είναι ο 1.3 Multijet με 95 ίππους και ο 1.6 Mutlijet με 120 ίππους.

Όλες οι εκδόσεις του νέου 500L θα είναι άμεσα διαθέσιμες στην Ευρώπη, σε τιμές που θα ξεκινούν περίπου στο ίδιο επίπεδο με αυτές του σημερινού, δηλαδή από 15.500€

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!