Πού έκανε ρεκόρ ο Φερστάπεν; (vid & pics)

Gazzetta team
Πού έκανε ρεκόρ ο Φερστάπεν; (vid & pics)
Στο Ζάντβοορτ για event επίδειξης με τη Red Bull βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν και έκανε ρεκόρ γύρου στη συγκεκριμένη πίστα.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Για ένα event επίδειξης με τη Red Bull στην πίστα του Ζάντβοορτ βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν και ο Ολλανδός έκανε ρεκόρ! Ο πιλότος των «κόκκινων ταύρων» οδήγησε στο ολλανδικό σιρκουί την RB8, με την οποία ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του το 2012.

Ο ίδιος έμεινε εντυπωσιασμένος από τον ήχο του V8, ενώ έγραψε 1:19.511 στον γύρο. Το προηγούμενο ήταν 1:19.880 και είχε γίνει από τον Λούκα Μπαντοέρ με Ferrari F2001 πριν από 16 χρόνια. «Επιτέλους είχα μερικά καινούρια ελαστικά και δεν είναι πλέον ένας γύρος επίδειξης. Αποφάσισα να πιέσω λίγο παραπάνω.

Δεν ήταν εύκολο, όμως τα τρία δέκατα ήταν αρκετά (για να γίνει το ρεκόρ). Ο V8 κινητήρας βγάζει ωραίο ήχο, που πάντα τον κάνει πολύ ξεχωριστό. Είναι ελαφρώς διαφορετικό μονοθέσιο από αυτό που έχω συνηθίσει, αλλά με καλύτερο ήχο. Ξέρω από την εποχή μου στη Formula3 ότι το Ζάντβοορτ είναι μία ωραία πίστα.

Υπάρχει περισσότερη πρόσφυση τώρα με τη νέα άσφαλτο», δήλωσε ο Φερστάπεν. Όσο για το ενδεχόμενο να δούμε ξανά Γκραν Πρι της Formula1 στην Ολλανδία, ο 19χρονος τόνισε πως χρειάζεται πολλή δουλειά για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

«Αν ήταν στο χέρι μου, θα το είχαμε ήδη (το Γκραν Πρι). Θα ήταν πολύ ωραίο, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν, όπως το μπάτζετ και η υποδομή». Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως το τελευταίο GP Ολλανδίας στο Ζάντβοορτ διεξήχθη το 1985 και νικητής ήταν ο Νίκι Λάουντα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!