Πρώτος ο Οζιέ, πιέζει ο Νεβίλ

Πρώτος ο Οζιέ, πιέζει ο Νεβίλ
Το ράλι Πορτογαλίας συνεχίζει να κατατρώει τα αυτοκίνητα, καθώς σε κάθε σχεδόν ειδική έχουμε εξόδους και σημαντικά τεχνικά προβλήματα.

Μετά το μέσο της τρίτης ημέρας του ράλι Πορτογαλίας, ήταν η σειρά των Σορντό και Λάπι να αντιμετωπίσουν προβλήματα, ο πρώτος με την πίσω ανάρτηση και ο δεύτερος με μια έξοδο.

Στις πρώτες θέσεις ο Οζιέ διατήρησε την πρωτοπορία του, αλλά ένα συγκρατημένο πέρασμα στην 15η και μεγαλύτερη ειδική, την Αμαράντε 2, έδωσε τη δυνατότητα στο Νεβίλ να ροκανίσει λίγο τη διαφορά και από τα 23 δλ. να την κατεβάσει στα 16,8.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Ο Τανάκ ανέκαμψε από τη σημαντική καθυστέρηση με την σπασμένη ανάρτηση στην αρχή της ημέρας και ανέβηκε από την πέμπτη στην τέταρτη θέση, ενώ ο Σορντό είναι πλέον μισό λεπτό πίσω από τον συναθλητή του Νεβίλ με το Hyundai i20 και επομένως μάλλον εκτός μάχης πρωτιάς.

Αύριο, Κυριακή 21 Μαΐου και τελευταία ημέρα του αγώνα, οι ειδικές είναι τέσσερις με τη μεγαλύτερη σε μήκος στα 12 χιλιόμετρα. Έτσι ο Οζιέ μπορεί να κοντρολάρει το ρυθμό και, εκτός απροόπτου, να πάρει τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και να αυξήσει, παράλληλα, την απόστασή του στην κορυφή του πρωταθλήματος από τον δεύτερο Λάτβαλα.

Ράλι Πορτογαλίας, γενική κατάταξη μετά τη 15η ειδική

1. Οζιέ M-SPORT Ford Fiesta 3:15:24.6

2. Νεβίλ HYUNDAI MOTORSPORT +16.8

3. Σορντό HYUNDAI MOTORSPORT +51.3

4. Τανάκ M-SPORT Ford Fiesta +1:29.6

5. Μπριν CITROËN TOTAL +1:32.4

6. Έβανς M-SPORT Ford Fiesta +3:01.8

7. Χάνινεν TOYOTA GAZOO +3:29.8

8. Όστμπεργκ M-SPORT Ford Fiesta +5:16.6

9. Λάτβαλα TOYOTA GAZOO +5:32.7

10. Μίκελσεν SKODA MOTORSPORT +7:06.6

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!