Μίλερ, Ντοβιτσιόζο και ο κακός καιρός

Μίλερ, Ντοβιτσιόζο και ο κακός καιρός
Τρεις ήταν οι πρωταγωνιστές στις δύο πρώτες περιόδους των ελεύθερων δοκιμών του γαλλικού γκραν πρι στην πίστα του Λε Μαν.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Η μέρα των ελεύθερων δοκιμών την Παρασκευή 10 Μαΐου ξεκίνησε με υγρό οδόστρωμα στο Λε Μαν, αναγκάζοντας τους αναβάτες να μπουν στην πίστα με βρόχινα ελαστικά. Στη συνέχεια και μετά το δεύτερο μισό της περιόδου ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του, μαζί με τα μαλακά σλικ στις μοτοσικλέτες.

Σε αυτές τις συνθήκες, ο Μίλερ με τη Honda της VDS κατάφερε να αφήσει πίσω τους τους πάντες και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά. Ο χρόνος του, 1'37.467, ήταν ταχύτερος από τους δεύτερου Μάρκεζ, επίσης με Honda, κατά περίπου 1.3 δλ.

Οι συνθήκες σίγουρα δεν ευνόησαν την «κανονικότητα» στο FP1 και αυτό φάνηκε και από την εντυπωσιακή 7η θέση του Σμιθ με τη νεόκοπη KTM. Όσοι τόλμησαν -και πρόλαβαν- να χρησιμοποιήσουν τα μαλακά σλικ έκαναν καλό χρόνο, γι' αυτό και υπήρχαν πολύ μεγάλες διαφορές.

Τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν καλύτερα στο FP2 το απόγευμα, καθώς ο καιρός επιδεινώθηκε και οι αναβάτες μπήκαν με τα βρόχινα ελαστικά στην πίστα. Οι μόνοι που βελτίωσαν τους χρόνους τους στη δεύτερη περίοδο ήταν ο Ντοβιτσιόζο με την Ducati, που είχε και τον ταχύτερο χρόνο εμπρός από τον Μάρκεζ, μαζί με τον Ρέντινγκ, επίσης με Ducati της ομάδας Pramac.

Για αύριο Σάββατο 20 Μαΐου, η πρόγνωση του καιρού δείχνει βελτίωση και, σε αυτή την περίπτωση, θα προσμετρήσουν μόνο οι χρόνοι της τρίτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών, που θα πραγματοποιηθούν στις 10:55 το πρωί, αναφορικά με τους 10 αναβάτες που θα προκριθούν απευθείας στο Q2.

Αναλυτική κατάταξη και χρόνοι FP1 και FP2.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!