Γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή του Αλόνσο στα Indy για τη McLaren;

Gazzetta team
Γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή του Αλόνσο στα Indy για τη McLaren;
Ο Ζακ Μπράουν εξήγησε γιατί είναι σημαντική για τη McLaren η συμμετοχή του Φερνάντο Αλόνσο στα IndyCars και πώς αυτή θα επηρεάσει το μέλλον του Ισπανού στην ομάδα του Γουόκινγκ.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Η συμμετοχή του Φερνάντο Αλόνσο στο Indy 500 ξεκίνησε από ένα αστείο, όμως κατέληξε σε συμφωνία με τη Honda και φαίνεται πως θα είναι σημαντική για τη McLaren. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, καθώς ο Ισπανός έχει πολλά παράπονα από τον κινητήρα της ιαπωνικής φίρμας.

Ωστόσο, η εν λόγω συμμετοχή του είναι πιθανό να... γεφυρώσει τις διαφορές που έχουν και να τους φέρει πιο κοντά, καθώς και να παίξει ρόλο στο μέλλον του δις παγκόσμιου πρωταθλητή στην ομάδα του Γουόκινγκ. Κάτι που εξήγησε και ο Ζακ Μπράουν, σε συνέντευξή του στο ESPN, με το αφεντικό των Βρετανών να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να συνδέσει κάθε μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού και να φέρει τον Αλόνσο στα Indy.

«Όταν έγινε ξεκάθαρο ότι ενδιαφερόταν, δεν μπορούσα να του πω ''όχι''. Όταν ξεκινήσαμε το αστείο, το έλεγα σοβαρά, αλλά για το μέλλον, όχι για το 2017. Όμως, ο Φερνάντο (Αλόνσο) πίεσε να γίνει φέτος και αμέσως το μυαλό πήγε στη συμφωνία. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να πάρω άδεια από την εκτελεστική επιτροπή της McLaren, τα αφεντικά μου.

Θυμάμαι τη στιγμή που είχα γεύμα με τον Τζόναθαν (Νιλ, σύμβουλος της McLaren) και τον Σείχη Μοχάμεντ (μπιν Έσα Αλ Καλίφα, συνιδιοκτήτης της McLaren) και έκανα ένα αστείο. Όμως, ο Σείχης Μοχάμεντ αμέσως σκέφτηκε ότι ήταν καλή ιδέα. Γι' αυτό, τηλεφώνησα στον Μαρκ Μιλς (το αφεντικό των IndyCars). Το τελευταίο πράγμα που ήθελα ήταν να υπάρχουν φήμες για τη McLaren και τον Φερνάντο», είπε, αρχικά.

Όσο για τις συζητήσεις, τόνισε πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα. «Το πιο δύσκολο μέρος ήταν να το κρατήσουμε μυστικό, κάτι που ήταν λίγο πιο εύκολο αυτή τη φορά επειδή έγινε γρήγορα. Αν έχεις ένα μυστικό πρότζεκτ για έξι μήνες, ξέχνα το, αλά αυτό έγινε γρήγορα. Μας πήρε μόνο μερικές εβδομάδες. Ήταν συναρπαστικό επειδή ξέραμε ότι θα είναι σπουδαία νέα, αλλά μετά μπορέσαμε να το κρατήσουμε μυστικό μέχρι την ανακοίνωση».

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε και στο μέλλον της McLaren στα μηχανοκίνητα σπορ. «Έχουμε αυτό το ωραίο πρότζεκτ με το Indy 500, που θα ήθελα να το δω και τα επόμενα χρόνια. Η McLaren θα πρέπει να είναι σε διάφορες μορφές των μηχανοκίνητων σπορ με την ιστορία της. Η McLaren, οι εργαζόμενοι, ο Φερνάντο, η Honda, ο Τζένσον (Μπάτον), οι οπαδοί είναι όλοι χαρούμενοι.

Είναι καλό για τη Formula1 και τα IndyCar», πρόσθεσε, για να μιλήσει και για το γεγονός ότι θα υπάρξουν οφέλη σε βάθος χρόνου, τη στιγμή που δεν υπάρχει χορηγός ονομασίας (title sponsor). «Η Βόρειος Αμερική είναι σημαντική για τις περισσότερες εταιρείες και, ενώ η Formula1 εξελίσσεται εκεί, το Indy 500 είναι κάτι μεγάλο.

Μας δίνει την ευκαιρία για εμπορικούς συνεργάτες με πιο επιδραστικό τρόπο». Ακολούθως, εξήγησε πώς επηρεάζονται οι σχέσεις του Αλόνσο με τη Honda και αναφέρθηκε στις φήμες για αποχώρηση πριν το τέλος της σεζόν, τονίζοντας ότι η εν λόγω συμμετοχή μείωσε λίγο τις εντάσεις. «Θέλει να αγωνίζεται.

Νομίζω ότι ο κόσμος μπερδεύει το πώς σκέφτεται. Απλά θέλει να αγωνίζεται και να κερδίζει. Η Ιντιανάπολις του έδωσε κάτι για να ανυπομονεί, είναι μία ωραία απόσπαση πνευματικά, όμως δε νομίζω ότι αποσπάται όταν είναι στο μονοθέσιο. Όταν είναι στης F1, σκέφτεται τη Formula1, αλλά όταν ξυπνάει κάθε πρωί νομίζω ότι είναι ενθουσιασμένος που θα τρέξει στο Indy 500. Θέλει να δείξει στον κόσμο ότι είναι γρήγορος.

Κανείς δεν αμφιβάλει γι' αυτό, όμως το καλύτερο αποτέλεσμα σε 2,5 χρόνια είναι η πέμπτη θέση, κάτι με το οποίο δεν μπορεί να ενθουσιάζεται κάποιος σαν τον Φερνάντο Αλόνσο. Τώρα έχει την ευκαιρία να είναι μπροστά. Οπότε είναι μία νέα πρόκληση». Τέλος, δε γινόταν να μη ρωτηθεί για το μέλλον του Αλόνσο, εφόσον η McLaren του προσφέρει μονοθέσιο για νίκες.

«Αν όλα είναι ίσα, θα επέλεγε να μείνει στη McLaren λόγω του περιβάλλοντος που του παρέχουμε. Θα κέρδιζε από την αφοσίωσή του σ' εμάς και το γεγονός ότι είμαστε αγωνιστές. Ο Φερνάντο δεν ήταν ο μοναδικός που πήρε μία γενναία απόφαση να πάει στην Ιντιανάπολις, το ίδιο έκανε και η McLaren. Αν του προσφέρουμε ένα μονοθέσιο για νίκες, όπως και κάποιος άλλος αν το κάνει, τότε τον κερδίζουμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!