Καταργεί τη Συμφωνία Concorde ο Κάρεϊ;

Gazzetta team
Καταργεί τη Συμφωνία Concorde ο Κάρεϊ;
Πολλές αλλαγές ετοιμάζει η Liberty Media στη Formula1 και ο Τσέις Κάρεϊ θέλει να αντικαταστήσει τη Συμφωνία Concorde με μία νέα φόρμα, που θα συμπεριλαμβάνει πιο μακροχρόνια συνεργασία με τις ομάδες.

Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει η Συμφωνία Concorde, που ήταν ιδέα του Μπέρνι Έκλεστοουν για τη συνεργασία του με τις ομάδες της Formula1 σε οικονομικό επίπεδο. Αυτή λήγει το 2020 και ο Τσέις Κάρεϊ δεν είναι πρόθυμος να τη συνεχίσει, καθώς θέλει να δημιουργήσει μία νέα φόρμα, με την οποία θα έχει μία πιο μακροχρόνια συνεργασία με τις ομάδες και όχι για έξι με οχτώ χρόνια, όπως είπε ο ίδιος.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

«Έχουμε αυτό το έγγραφο, που ονομάζεται Συμφωνία Concorde. Είναι η συμφωνία που έρχεται με τις ομάδες κάθε έξι με οχτώ χρόνια. Λήγει το 2020 και ορίζει τις οικονομικές συμφωνίες με τις ομάδες. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία πιο μακροχρόνια συνεργασία, που θα έχει μία συνέχεια, και όχι μία συνεργασία που επαναδιαπραγματεύεται τα επόμενα οχτώ χρόνια», είπε, μεταξύ άλλων, το νέο αφεντικό της F1.

Μάλιστα, τόνισε πως στόχος είναι η αλλαγή της κουλτούρας του αθλήματος, με τη Liberty Media να έχει έρθει ορεξάτη για αλλαγές, προκειμένου να κάνει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πιο προσιτή στους οπαδούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!