Κάναμε πάρκινγκ τις διαβάσεις ΑΜΕΑ και τους πεζόδρομους

Κάναμε πάρκινγκ τις διαβάσεις ΑΜΕΑ και τους πεζόδρομους
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία της Αθήνας, που δείχνουν μεγάλη αύξηση στη λεγόμενη «αντικοινωνική στάθμευση».

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί η αδιαφορία ενός μεγάλου ποσοστού των Αθηναίων οδηγών για τους πεζούς και τους ΑΜΕΑ συμπολίτες μας. Σύμφωνα με στοιχεία της δημοτικής αστυνομίας της Αθήνας, ένα ποσοστό 18% των βεβαιωμένων παραβάσεων, αφορά αυτές που ονομάζονται «αντικοινωνικής στάθμευσης», δηλαδή σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και διαβάσεις ΑΜΕΑ.

Αυτές οι παραβάσεις αποδεικνύουν όχι μόνο την αδιαφορία των οδηγών για το νόμο αλλά, πολύ περισσότερο, για τα αναφαίρετα δικαιώματα των πεζών. Ταυτόχρονα τίθεται και ένα τεράστιο ζήτημα ασφάλειας, καθώς όταν ένα αυτοκίνητο βρίσκεται στην πορεία ενός πεζού ή, πολύ χειρότερα, ενός συμπολίτη μας ΑΜΕΑ ή ενός γονιού με μωρό σε καρότσι, τότε τον αναγκάζει να κατέβει στο οδόστρωμα, αυξάνοντας εκθετικά τις πιθανότητες εμπλοκής του σε ατύχημα.

Η ασέβεια απέναντι στο νόμο και παρεπόμενα στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, σχετίζεται απόλυτα με το μεγάλο αριθμό ατυχημάτων στη χώρα μας, τα οποία, αντίθετα με ότι οι περισσότεροι πιστεύουν, κατά 99% οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη και στη συντριπτική τους πλειοψηφία συμβαίνουν σε αστικές περιοχές.

Ένα επίσης ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, που αφορά στην παράνομη στάθμευση, έχει να κάνει με τις οδούς στις οποίες βεβαιώνονται οι περισσότερες παραβάσεις. Αυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε για το μήνα Απρίλιο του 2017 η δημοτική αστυνομία της Αθήνας, είναι η Πατριάρχου Ιωακείμ με 240 κλήσεις, η οδός Αγίου Μάρκου με 218, η Θεσσαλονίκης 156, η οδός Αμερικής με 139, η Ερμού με 90, η Μιλτιάδου με 88, η οδός Πεσμαζόγλου με 59, η Κανάρη με 50 και η πλατεία Φιλικής Εταιρίας με 40.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!