Γιατί αλληλοεκτιμούνται οι Φέτελ, Χάμιλτον;

Gazzetta team
Γιατί αλληλοεκτιμούνται οι Φέτελ, Χάμιλτον;
Οι Σεμπάστιαν Φέτελ, Λιούις Χάμιλτον λατρεύουν που έχουν αυτή τη μάχη μεταξύ τους για τον τίτλο, αλλά και τον σεβασμό ο ένας του άλλου.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Σε κάθε Γκραν Πρι οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον δείχνουν τον σεβασμό που έχουν ο ένας στον άλλον με μία αγκαλιά, όποιος κι αν είναι ο νικητής. Οι δυο τους το λατρεύουν αυτό, καθώς και το γεγονός ότι έχουν αυτή τη μεγάλη μάχη μεταξύ τους για τον τίτλο, κάτι που είναι όμορφο να βλέπεις σ' ένα σπορ.

«Είμαι εδώ για να αγωνίζομαι, γι' αυτό το απολαμβάνω. Δεν ήθελα να κερδίσει εκείνος (ο Χάμιλτον), ήθελα να είμαι εγώ στην κορυφή, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να σέβεσαι τους άλλους, αν κάνουν καλή δουλειά. Εκτός πίστας δε βλέπω τον λόγο να μην περνάς καλά. Δεν είμαστε και κολλητοί, είμαστε πολύ διαφορετικοί. Όμως, πιστεύω ότι έχουμε μία πολύ δυνατή σύνδεση.

Αμφότεροι λατρεύουμε τους αγώνες, όπως όλοι στο γκριντ», δήλωσε ο Φέτελ, μετά τη Βαρκελώνη. Από τη μεριά του, ο Χάμιλτον τη βλέπει ως την πιο δυνατή μάχη που είχε ποτέ από το 2007, όταν μπήκε στη Formula1. «Νομίζω ότι είναι η πιο δυνατή μάχη που μπορώ να θυμηθώ ότι είχα ποτέ, κάτι που λάτρευα. Αυτό χρειάζεται το άθλημα σε κάθε αγώνα.

Γι' αυτό αγωνίζομαι και αυτό είναι που μ' έβαλε από την αρχή στους αγώνες. Το να έχω αυτή την κλειστή μάχη μαζί του (με τον Φέτελ), έναν τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, είναι υπέροχο», ανέφερε ο πιλότος της Mercedes. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι οι δύο είναι οι κυρίαρχοι την τελευταία δεκαετία. Από το 2007 μετρούν συνολικά 99 νίκες, 199 παρουσίες στο βάθρο και 7 τίτλους.

Μάλιστα, σε αυτό το διάστημα μόνο τρεις άλλοι πιλότοι έχουν καταφέρει να βρεθούν στην κορυφή της F1 και πρόκειται για τους Κίμι Ραϊκόνεν (2007), Τζένσον Μπάτον (2009), Νίκο Ρόσμπεργκ (2016). Με άλλα λόγια, στη μετά Σουμάχερ εποχή (αποσύρθηκε ουσιαστικά το 2006 και κατάκτησε τον τελευταίο τίτλο του το 2004) οι Φέτελ, Χάμιλτον αποτελούν την επόμενη γενιά στην κατάκτηση πρωταθλημάτων.

Γι' αυτό και η φετινή τους μάχη θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι υγιής και μόνο καλό μπορεί να κάνει στο άθλημα θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές (βλ. μάχες μεταξύ Σουμάχερ και Μίκα Χάκινεν).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!