Το video του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Ring

Gazzetta team
Το video του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Ring
Από τις 12 Μαΐου 2017, το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ είναι το ηλεκτρικό NIO EP9. Πλέον υπάρχει και η ταινία που το πιστοποιεί.

Ηλεκτρικό, κινεζικής κατασκευής και με πολλούς τίτλους στο ενεργητικό του, το NIO EP9 είναι ένα πραγματικά μοναδικό αυτοκίνητο.

Αρχικά έσπασε στο Νίρμπουργκρινγκ το ρεκόρ ταχύτερου γύρου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στη συνέχεια βρέθηκε στο Circuit of the Americas όπου επίσης πραγματοποίησε ρεκόρ γύρου αυτόνομα κινούμενου οχήματος –ναι, τον έκανε μόνο του τον γύρο- και πλέον είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στη γερμανική πίστα, από τις 12 Μαΐου 2017, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει.

Το μόνο που απέμενε για να θεωρηθεί επίσημο το ρεκόρ ήταν η δημοσίευση του καταγραμμένου video. Όπως θα μπορέσετε να δείτε σε αυτό, πέραν από το γεγονός του απογοητευτικού ήχου –σαφώς θυμίζει τρόλεϊ και όχι supercar- η ΝΙΟ δεν έχει καταγράψει την ταχύτητα, παρά μόνο το χρόνο. Και είναι πραγματικά κρίμα, καθώς το EP9 φαίνεται ότι, ειδικά στις επιταχύνσεις, είναι πραγματικά καταιγιστικό. Αυτό άλλωστε είναι προφανές από τον εξαιρετικό του χρόνο, αλλά και πολύ λογικό, καθώς οι τέσσερις ηλεκτρικοί του κινητήρες έχουν θηριώδη ροπή 6.334 Nm από την πρώτη στροφή λειτουργίας τους, έως τις 7.500. Σημείωση, στο νούμερο που μόλις διαβάσατε δεν έχει γίνει λάθος –για τη σύγκριση, μια Bugatti Chiron με κινητήρα εσωτερικής καύσης 1.500 ίππων, έχει ροπή 1.600 Nm.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Δείτε και θα καταλάβετε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!