Ποιοι θρύλοι της Formula 1 έγιναν γραμματόσημα;

Gazzetta team
Ποιοι θρύλοι της Formula 1 έγιναν γραμματόσημα;
Το Γκραν Πρι Καναδά συμπληρώνει εφέτος μισό αιώνα λειτουργίας και το γιορτάζει με μία σειρά γραμματοσήμων με διάσημους οδηγούς της Formula 1, που έχουν θριαμβεύσει εκεί, μεταξύ των οποίων και τον πολυνίκη Μίκαελ Σουμάχερ.
Εφέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από το πρώτο Γκραν Πρι της Formula 1 στον Καναδά. Οι διοργανωτές γιορτάζουν αυτή την επέτειο με μία πολύ ειδική σειρά γραμματοσήμων, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τα καναδικά Ταχυδρομεία. Σε αυτά απεικονίζονται σπουδαίοι οδηγοί του αθλήματος, που έχουν νικήσει στον συγκεκριμένο αγώνα, από τον Ζιλ Βιλνέβ που έχει λάβει και το όνομά της η πίστα του Μόντρεαλ, έως τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στην ενεργό δράση.
Η επιλογή του Χάμιλτον δεν ήταν βέβαια τυχαία, αφού ο Βρετανός έχει ανέβει πέντε φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον Καναδά. Ο μόνος οδηγός, που ξεπερνά -ακόμη;- το ρεκόρ του Χάμιλτον, είναι ο μέγας Μίκαελ Σουμάχερ με επτά τρόπαια στο Γκραν Πρι Καναδά! Στα υπόλοιπα γραμματόσημα απεικονίζονται ο σερ Τζάκι Στιούαρτ και ο αείμνηστος Άιρτον Σένα. Μάλιστα ο Στιούαρτ αποκάλυψε τα πέντε γραμματόσημα σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση στον Καναδά, όπου έγινε η παρουσίασή τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!