Ηλεκτρικό καρτ... πύραυλος! (vids & pics)

Gazzetta team
Ηλεκτρικό καρτ... πύραυλος! (vids & pics)
Ένα ηλεκτρικό καρτ πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτο και είναι πιο γρήγορο από κάθε μοντέλο παραγωγής.

Γίνεται ένα όχημα να είναι τόσο γρήγορο που να επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτο; Κι όμως γίνεται, αλλά δεν πρόκειται για μοντέλο παραγωγής! Ο λόγος για το C5 Blast, ένα ηλεκτρικό καρτ, το οποίο παρουσίασε η Daymak.

Αυτό έχει την επίδοση που προαναφέραμε, ενώ ο κινητήρας που... φοράει αποδίδει 10 kWh, με το εν λόγω καρτ να χρησιμοποιεί 8 ηλεκτρικούς ανεμιστήρες EDF, που προσθέτουν 100 κιλά και δίνουν απόσταση στο καρτ από το έδαφος, ώστε να έχει λιγότερη τριβή.

Μάλιστα, η εταιρεία παραδέχεται πως με αρκετή ανοδική ώθηση, το ηλεκτρικό καρτ μπορεί να μετατραπεί σ' ένα Landspeeder, ενώ το σύστημα τροφοδοτείται από ένα σύνολο μπαταριών λιθίου της Panasonic 2400 Wh.

Από εκεί και πέρα, οι ανεμιστήρες μπορούν να λάβουν ρυθμίσεις, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, ή να σταματήσουν να λειτουργούν, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη πρόσφυση. Τέλος, σε ό,τι αφορά τις τιμές, το C5 Blast με EDF κοστίζει 59995 δολάρια (54315 ευρώ), ενώ το απλό ανέρχεται στις 9999 δολάρια (9052 ευρώ).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!