Για ποιο ηλεκτρικό Ι.Χ. περιμένεις σχεδόν δύο χρόνια;

Gazzetta team
Για ποιο ηλεκτρικό Ι.Χ. περιμένεις σχεδόν δύο χρόνια;
Μέχρις τις αρχές του 2019 θα πρέπει να περιμένουν οι Ευρωπαίοι ιδιώτες, που επιθυμούν να αγοράσουν ένα πολυαναμενόμενο ηλεκτροκίνητο μοντέλο, αν και το δίδυμο αδελφάκι του κυκλοφορεί ήδη με επιτυχία στις ΗΠΑ.

Μεγάλη υπομονή θα πρέπει να επιδείξουν, όσοι ιδιώτες σκοπεύουν να αγοράσουν ένα Opel Ampera-E. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής κυριακάτικης εφημερίδας ''Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung'', οι πρώτες παραδόσεις του ηλεκτροκίνητου μοντέλου σε ιδιώτες πελάτες θα ξεκινήσουν πιθανότατα περί τα τέλη του 2018 ή τις αρχές του 2019.

Η Opel σχεδιάζει να καλύψει πρώτα την εταιρική ζήτηση για το Ampera-E, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Φέρεται ωστόσο να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη μητρική General Motors, ώστε να της δοθεί ένας μεγαλύτερος αριθμός τέτοιων μοντέλων για την ευρωπαϊκή αγορά, όπου θα κοστίζει 39.330 ευρώ. Η πρώτη χώρα, στην οποία θα κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό μοντέλο της Opel με τη μεγάλη αυτονομία των 520 χιλιομέτρων, θα είναι η Νορβηγία, επειδή εκεί παρέχονται υψηλά κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων και έτσι υπάρχει μεγάλη ζήτηση γιαυτά.

Πάντως, το μέλλον του Αmpera-E είναι ακόμη θολό μετά την εξαγορά της Opel από τον γαλλικό όμιλο της PSA (Peugeot / Citroen) στα τέλη της χρονιάς, αφού δεν έχει γίνει γνωστό, αν περιλαμβάνεται και αυτό μέσα στη συμφωνία. Στις ΗΠΑ κυκλοφορεί ήδη πάντως από τον Δεκέμβριο του 2016 το δίδυμο μοντέλο του Ampera-E, που φέρει την ονομασία Bolt και από το οποίο έχουν πουληθεί πάνω από 5.000 τεμάχια. Αδιευκρίνιστος παραμένει εξάλλου προς το παρόν ο αριθμός των Ampera-E, που θα διαθέσει η GM στην Opel εντός του 2017 για τους μεγάλους εταιρικούς πελάτες της στην Ευρώπη.

Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο με σήμα τον κεραυνό έχει 4,17 μ. μήκος, αποδίδει 204 ίππους, επιταχύνει από στάση έως 50 χλμ./ώρα σε 3,2'' και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα προς όφελος της μεγαλύτερης αυτονομίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!