Απέρριψε προτάσεις ο Μπάτον για το 2017

Gazzetta team
Απέρριψε προτάσεις ο Μπάτον για το 2017
Ο Τζένσον Μπάτον αποκάλυψε πως απέρριψε δύο προτάσεις, ώστε να είναι βασικός πιλότος και όχι αναπληρωματικός το 2017.

Έπειτα από πολυετή καριέρα στη Formula1, ο Τζένσον Μπάτον επέλεξε να μείνει ως σύμβουλος και αναπληρωματικός πιλότος της McLaren για φέτος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής την επόμενη χρονιά, όπως λέει και το συμβόλαιό του. Ωστόσο, πριν προχωρήσει σε αυτή την απόφαση, ο Βρετανός είχε δύο προτάσεις για να είναι βασικός πιλότος, τις οποίες απέρριψε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

«Είχα πολλές επιλογές να τρέξω φέτος. Δύο διαφορετικές ομάδες μου ζήτησαν να αγωνιστώ και δεν ενδιαφερόμουν για κάτι τέτοιο», είπε, αρχικά, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009. Βέβαια, δεν ανέφερε ονόματα, ωστόσο η μία επιλογή ήταν η Mercedes, όταν έμεινε... ορφανή η θέση του Νίκο Ρόσμπεργκ.

Τα «ασημί βέλη» κατέληξαν, τελικά, στον Βαλτέρι Μπότας και δικαιώθηκαν για την απόφασή τους, ενώ ο Μπάτον έχει στο μυαλό του τώρα το Γκραν Πρι του Μονακό, όπου θα πάρει τη θέση του Φερνάντο Αλόνσο, που θα βρίσκεται στην Ιντιανάπολις και στο Indy 500. «Σκέφτομαι το Μονακό ως τον μοναδικό μου αγώνα τη φετινή χρονιά.

Αν μου ζητηθεί ξανά σε κάποιο άλλο χρονικό σημείο, είμαι εδώ για να γεμίσω αυτή τη θέση. Όμως δε θα ζητήσω να τρέξω, καθώς δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Δεν έχω να κερδίσω ή να χάσω κάτι. Θα είμαι εκεί για να βοηθήσω την ομάδα και να διασκεδάσω. Θα είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά Γκραν Πρι για μένα επειδή δε θα υπάρχει πίεση.

Είναι ένας αγώνας και είμαι ενθουσιασμένος για την πρόκληση». Όσο για το αν θα επιστρέψει το 2018, άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. «Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα για να τρέξω την επόμενη χρονιά, οπότε δε θα απέκλεια αυτό το ενδεχόμενο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!