Το «χατ τρικ» του Χάμιλτον και οι πρώτοι βαθμοί της Sauber

Gazzetta team
Το «χατ τρικ» του Χάμιλτον και οι πρώτοι βαθμοί της Sauber
Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε «χατ τρικ» στην Ισπανία (νίκη, pole position, ταχύτερος γύρος), που ήταν το 12ο στην καριέρα του, ενώ η Sauber πήρε τους πρώτους βαθμούς της.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Τη δεύτερη νίκη επί ισπανικού εδάφους και 55η στην καριέρα του πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στην Καταλούνια. Ο Βρετανός... έσπασε μία κατάρα που κρατούσε δέκα χρόνια, καθώς στους τελευταίους δέκα αγώνες είχαμε δέκα διαφορετικούς νικητές. Πλέον, αυτό ισχύει σε 11 αγώνες, με τον Βρετανό να είναι ο μοναδικός την τελευταία δεκαετία που έχει δύο νίκες στην ιβηρική χώρα.

Σε γενικές γραμμές το ίδιου έχουν πράξει και οι Κίμι Ραϊκόνεν, Φερνάντο Αλόνσο από το υπάρχον γκριντ, ενώ αυτή ήταν και η δεύτερη νίκη του Χάμιλτον στη σεζόν, με τη Mercedes να ξεπερνάει τη Ferrari με 3-2 στις νίκες.

Επίσης, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε την pole position, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κι έκανε ταχύτερο γύρο για να πετύχει το δεύτερο «χατ τρικ» στη σεζόν και 12ο συνολικά, ώστε να περάσει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας όλων των εποχών και να απέχει 10 από τον πρώτο Μίκαελ Σουμάχερ.

Από τη μεριά του, ο Σεμπάστιαν Φέτελ διεύρυνε το σερί του με τερματισμούς στο βάθρο σε κάθε αγώνα το 2017. Ο Γερμανός είχε την ευκαιρία για τη νίκη στην Καταλούνια, αλλά έμεινε δεύτερος, όμως εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία με 6 βαθμούς έναντι του Χάμιλτον, ενώ έφτασε τα 91 πόντιουμ και απέχει 6 από τον τέταρτο Φερνάντο Αλόνσο στη λίστα όλων των εποχών.

Από εκεί και πέρα, για πρώτη φορά παρών ήταν εκεί φέτος και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός εκμεταλλεύτηκε τις εγκαταλείψεις του ομόσταυλού του, Μαξ Φερστάπεν, και των δύο Φινλανδών, Κίμι Ραϊκόνεν, Βαλτέρι Μπότας, για να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά μετά από το περσινό Γκραν Πρι του Μεξικού.

Επιπλέον, ο πιλότος της Red Bull ήταν ο τελευταίος που δεν... έφαγε γύρο από τον Χάμιλτον, κάτι που έπραξαν άπαντες από την τέταρτη θέση και πίσω. Κάτι που έχει να συμβεί από το Σίλβερστοουν το 2008, όταν ο Χάμιλτον ήταν και πάλι νικητής και μόνο οι τρεις πρώτοι ήταν εντός του ενός γύρου.

Χαμόγελα, ωστόσο, είχαμε και στη Force India, με τους Ινδούς να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία τους. Τέταρτος ο Σέρχιο Πέρεζ, πέμπτος ο Εστεμπάν Οκόν, με την ομάδα του Βιτζέι Μαλία να γίνεται η μοναδική στο γκριντ που έχει πάρει βαθμούς με αμφότερα τα μονοθέσιά της σε κάθε αγώνα μέχρι τώρα.

Όσο για τους δύο οδηγούς της, ο «Τσέκο» διεύρυνε το σερί τερματισμών στους βαθμούς σε 15 αγώνες και αναζητεί το πρώτο του βάθρο μετά το Αζερμπαϊτζάν πέρυσι, ενώ ο Οκόν είχε το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του και ανέβασε το σερί τερματισμών του στους βαθμούς στους πέντε αγώνες.

Αυτό έφτασε στους τρεις για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ και τη Renault, αφού τερμάτισε έκτος, τη στιγμή που η Sauber πήρε τους πρώτους της βαθμούς εν έτει 2017. Υπήρχαν φόβοι ότι η ομάδα του Χίνβιλ θα ολοκληρώσει τη χρονιά, αν και ακόμα είναι νωρίς, χωρίς να έχει πάρει ούτε έναν πόντο, όμως έσωσε την... παρτίδα από τον πέμπτο αγώνα ο Πασκάλ Βερλάιν με την όγδοη θέση.

Έτσι, η μοναδική ομάδα με μηδενικό στο... ταμείο της είναι η McLaren και το ερώτημα που τίθεται είναι, αν ο Τζένσον Μπάτον θα μπορέσει να φέρει τους πρώτους βαθμούς στην πρώτη του συμμετοχή για φέτος. Ο Βρετανός αποφάσισε να μείνει εκτός για το 2017, αλλά στο Μονακό θα πάρει τη θέση του Αλόνσο, ο οποίος επέλεξε να τρέξει στο Indy 500 αντί για το Μόντε Κάρλο.

Τέλος, η 12η θέση του Ισπανού ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας του Γουόκινγκ στη φετινή σεζόν, τη στιγμή που ο ίδιος είδε για πρώτη φορά την καρό σημαία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!