Γιατί οι Γερμανοί αστυνομικοί κυνηγούν Αμερικανούς στρατιώτες;

Γιατί οι Γερμανοί αστυνομικοί κυνηγούν Αμερικανούς στρατιώτες;
Στην αμερικανική βάση, που βρίσκεται στην πόλη Καϊζερσλάουτερν της Γερμανίας, ένα ιδιότυπος πόλεμος μαίνεται μεταξύ των στρατιωτών και τον ντόπιων αστυνομικών.

Οι υπερβολικές μηχανολογικές βελτιώσεις, απειλούν με διπλωματικό επεισόδιο τις δύο χώρες. Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Ο Αμερικανοί στρατιώτες διαμαρτύρονται ότι γίνονται στόχος από την τοπική αστυνομία. Η τοπική αστυνομία, διαμαρτύρεται για τα εξωφρενικά βελτιωμένα pony και muscle cars, που φέρνουν από τις ΗΠΑ οι στρατιώτες και δεν υπόκεινται σε καμία από τις γερμανικές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, την οποία εκδίδει η αμερικανική στρατιωτική βάση στο Καϊζερσλάουτερν, η τοπική αστυνομία έχει συνθέσει μια ομάδα 10 ατόμων, με αποκλειστικό ρόλο τον εντοπισμό παράνομα βελτιωμένων αυτοκινήτων.

Οι αμερικανοί στρατιώτες διαμαρτύρονται, διότι η αμερικανική νομοθεσία, σε αντίθεση με τη γερμανική, δεν προβλέπει ειδική έγκριση τεχνικού ελέγχου (TUV στη Γερμανία) για τις όποιες βελτιώσεις. Στους γερμανικούς δρόμους ωστόσο, ακόμα και μια αλλαγή εξάτμισης ή τα φιμέ κρύσταλλα πρέπει να αναγράφονται ρητώς στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, ή σε συμπληρωματικό έντυπο αν έχουν προστεθεί εκ των υστέρων –και πάντα μετά από έγκριση του TUV.

Μάλιστα, την ίδια στιγμή, κατηγορούν την αστυνομία ότι έχει κάνει «στέκι» την πύλη εξόδου της βάσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεμυτίσουν με τα αυτοκίνητά τους στην πόλη.

Φυσικά το ίδιο πρόβλημα, από την ανάποδη, έχουν και οι Γερμανοί αστυνομικοί. Όπως δήλωσαν στην αμερικανική εφημερίδα με την ονομασία «Αστέρια και Ρίγες» (τι πρωτότυπο) που εκδίδει η στρατιωτική βάση, «δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε να κυκλοφορούν αυτοκίνητα που δεν έχουν σχεδόν τίποτα εκ κατασκευής επάνω τους. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είναι ασφαλές και τι όχι».

Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για βελτιωμένα αυτοκίνητα με διαφορετικούς τροχούς, αναρτήσεις, προσθήκη turbo στους ατμοσφαιρικούς V8, εξαιρετικά θορυβώδεις εξατμίσεις και πολλές ακόμα τροποποιήσεις. Λογικό λοιπόν η τοπική αστυνομία να δημιουργεί πρόβλημα στους στρατιώτες.

Και αν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους Γερμανούς για υπερβολική τυπολατρία με αφορμή αυτό το γεγονός, σίγουρα άλλο τόσο μπορεί να κατηγορήσει τους Αμερικανούς για υπερβολή –σκέτη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!