Ξεκινούν οι πωλήσεις του ανανεωμένου Renault Captur (vid+pics)

Ξεκινούν οι πωλήσεις του ανανεωμένου Renault Captur (vid+pics)
Στο μέσοn του κύκλου ζωής του, το best seller συμπαγές SUV της ευρωπαϊκής αγοράς δέχτηκε ανανέωση και πλέον είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη νέα του πορεία στην αγορά.

Με την παρουσίαση του Kaptur πριν από τέσσερα χρόνια, η Renault δημιούργησε ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο επιτυχίας, αντίστοιχο με αυτό του Clio. Το μικρό SUV της κατηγορίας B αποδείχτηκε άσσος, καθώς κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή των πωλήσεων της πιο γρήγορα αναπτυσσόμενης κατηγορίας μοντέλων στην ευρωπαϊκή αγορά –αυτή των συμπαγών crossover.

Το ανανεωμένο μοντέλο που είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο του 2017 ξεκινά πλέον την εμπορική του πορεία σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές –και πολύ σύντομα και στη δική μας- σε τιμές αντίστοιχες με του σημερινού μοντέλου παρά τον πλουσιότερο εξοπλισμό.

Αισθητικά το Captur παραμένει πιστό στο μονοπάτι από το οποίο ξεκίνησε και έτσι οι αλλαγές είναι ελάχιστες, κυρίως στα φώτα εμπρός και πίσω, στους προφυλακτήρες και στη μάσκα. Τρία νέα χρώματα έχουν προστεθεί ενώ οι συνδυασμοί εσωτερικών επενδύσεων, εξωτερικών χρωμάτων, επιπέδων εξοπλισμού και διαθέσιμων κινητήρων, συνθέτουν ένα σύνολο 40 διαφορετικών επιλογών για να επιλέξει κανείς.

Το ανανεωμένο Captur εξωτερικά διακρίνεται λοιπόν μόνο σε λεπτομέρειες, ενώ εσωτερικά οι διαφορετικές επενδύσεις, το νέο κάλυμμα του συρταρωτού ντουλαπιού του συνοδηγού και βελτιώσεις στα διαθέσιμα συστήματα infotainment είναι οι βασικές διαφορές. Επίσης, τα υλικά έχουν γίνει πιο ποιοτικά, ενώ βελτιώσεις έχουμε και στα καθίσματα εμπρός, τα οποία προσφέρουν καλύτερη στήριξη και εύρος ρυθμίσεων στις πιο πλούσιες εκδόσεις.

Σε αυτές θα υπάρχουν διαθέσιμα και νέα συστήματα ασφάλειας όπως αυτό για τον έλεγχο της τυφλής γωνίας των καθρεφτών, κάμερα στάθμευσης και τέλος σύστημα υποβοήθησης του παρκαρίσματος.

Στα μηχανικά μέρη, οι γνωστοί κινητήρες βενζίνης turbo TCe των 1.2 λίτρων σε εκδόσεις 90 και 120 ίππων και οι πετρελαίου DCi των 1.5 λίτρων σε εκδόσεις 90 και 110 ίππων, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο, συνθέτοντας έτσι έξι διαφορετικές επιλογές, καθώς οι TCe 120 και DCi 90 προσφέρονται και με αυτόματο. Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι εκδόσεις έχουν κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Ταυτόχρονα με την αισθητική ανανέωση, η Renault πρόσθεσε στη γκάμα του μοντέλου μια ακόμα έκδοση εξοπλισμού, την Initiale Paris, η οποία παραδοσιακά αποτελεί την κορυφαία στη γκάμα όλων των μοντέλων της. Πέρα από κορυφαίο εξοπλισμό, η σειρά αυτή διαθέτει αποκλειστικά χρώματα αμαξώματος, όπως επίσης και ζάντες με ειδικό σχέδιο 17 ιντσών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!