Ποιο είναι το μυστικό της Honda;

Ποιο είναι το μυστικό της Honda;
Η απόλυτη επικράτηση της Honda Repsol στις δοκιμές και στις κατατακτήριες στην Ισπανία, υποδηλώνει κάποια σημαντικά βήματα εξέλιξης.

Από τα αποτελέσματα των δοκιμών του χειμώνα αλλά και των πρώτων αγώνων του 2017, ήταν προφανές ότι η Honda βρισκόταν ένα βήμα πίσω από τη Yamaha. Αυτό επιβεβαιωνόταν και από τις δηλώσεις των οδηγών, όπως των Κράτσλοου, Μάρκεζ και Πεντρόσα, αλλά και από τις πτώσεις στις ελεύθερες δοκιμές και στους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος το 2017.

Στο Λοσάιλ ο Μάρκεζ ήταν μόλις 4ος και ο Πεντρόσα 5ος, στην Αργεντινή έπεσαν, ενώ στις ΗΠΑ, μετά από τις επεισοδιακές δοκιμές, επανήλθαν στην 1η και 3η θέση αντίστοιχα.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Τώρα, στην Ισπανία, η απόλυτη επικράτηση των Πεντρόσα, Μάρκεζ και Κράτσλοου, αναδεικνύει μια νέα δυναμική των μοτοσικλετών της Honda. Στις κατατακτήριες οι Βινιάλες, Ζάρκο και Ρόσι, ήταν με τις Yamaha 4, 6 και 6,5 δέκατα αντίστοιχα πιο αργοί από τον Πεντρόσα. Σε μια πίστα, μάλιστα, που όπως έχει δηλώσει ο Μάρκεζ δεν ταιριάζει ιδιαίτερα ούτε στη μοτοσικλέτα, ούτε στο στιλ με το οποίο οδηγεί.

Προφανώς το πρόβλημα της Honda με τα ηλεκτρονικά και τη διαχείριση των ελαστικών που την ταλαιπώρησε αρκετά στην αρχή της χρονιάς λύθηκε. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα, που ανάφερε ο Πεντρόσα στις δηλώσεις του: η Honda έχει προσαρμοστεί καλύτερα στο στιλ της οδήγησής του, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να επανέλθει, μετά από 18 ολόκληρους μήνες, στην κατάκτηση μιας pole position.

Με αυτά τα δεδομένα αλλά και βάσει της δήλωσης του Ρόσι «είμαστε προφανώς πιο αργοί», σε μια πίστα που πέρυσι είχε θριαμβεύσει και οι Yamaha είχαν επικρατήσει στις δύο πρώτες θέσεις, καθιστά πασιφανές ότι η Honda βρήκε λύσεις στην αναζήτηση της χρυσής τομής μεταξύ απόδοσης της ισχύος στην έξοδο της στροφής και σταθερότητας. Αυτές, ταυτόχρονα, φαίνεται να ταιριάζουν ιδανικά στο στιλ του Πεντρόσα. Γεγονός που αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις του Μάρκεζ μετά τις κατατακτήριες, που παραδέχτηκε ότι ακολούθησε τον Πεντρόσα στο Q2, ώστε να δει με πιο τρόπο και σε ποια σημεία κέρδιζε χιλιοστά και κατάφερνε τόσο καλούς χρόνους.

Το βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε εμπρός σε μια νέα δυναμική της Honda, η οποία θα δώσει μια εντελώς νέα τροπή στο πρωτάθλημα. Υπέροχα νέα για το θέαμα και τον ανταγωνισμό –με την ελπίδα πάντα ότι η Yamaha θα έχει απάντηση και δεν θα μείνει αυτή ένα βήμα πίσω.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!