Με νέο κινητήρα το Peugeot 308 (vid & pics)

Gazzetta team
Με νέο κινητήρα το Peugeot 308 (vid & pics)
Το νέο 308 παρουσίασε η Peugeot και είναι το πρώτο μοντέλο της γαλλικής φίρμας που... φοράει τον BlueHDi κινητήρα.

Ανανεωμένο παρουσιάστηκε το νέο 308 από την Peugeot. Η γαλλική φίρμα έχει κάνει μερικές αλλαγές στο περίφημο μοντέλο της και αυτές εστιάζουν στο σχεδιαστικό και στο μηχανικό σκέλος. Για την ακρίβεια το 308 είναι το πρώτο του PSA Group που... φοράει τον νέο BlueHDi κινητήρα πετρελαίου.

Μάλιστα, αυτός διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τον δίλιτρο με 180 ίππους και τον τετρακύλινδρο με χωρητικότητα 1.5 λίτρα με 130 ίππους. Σε αμφότερους έρχεται να... κουμπώσει το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων της Aisin, το οποίο προσφέρει πιο ομαλή και γραμμική απόκριση από αυτό των 6 σχέσεων.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει κι ένα... μοτέρ βενζίνης με τρεις κυλίνδρους, επίσης 1.5 λίτρων με 130 ίππους, αλλά με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων και εξάτμιση που ελέγχει τις εκπομπές των ρύπων, ώστε να καταναλώνει λιγότερο καύσιμο, αλλά και σύστημα μείωσης αυτών (Selective Catalytic Reduction).

Σχεδιαστικά τη διαφορά κάνουν η νέα γρίλια, τα νέα LED φώτα ημέρας, οι νέοι προφυλακτήρες, τα νέα φώτα ομίχλης και τα νέα γραφικά στα πίσω φωτιστικά σώματα.

Eπίσης, είναι το πρώτο μοντέλο της PSA, που διαθέτει cruise control με ενσωματωμένη λειτουργία στάσης, με το οποίο εξοπλίζονται μόνο τα μοντέλα με αυτόματα κιβώτια, ενώ αυτά με μηχανικό έχουν το ίδιο σύστημα, όμως με τη δυνατότητα μείωσης της ταχύτητας έως τα 30 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό διακρίνονται τα νέα διακοσμητικά και γραφικά, όπως και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, καθώς και το σύστημα πλοήγησης με φωνητικές εντολές. Τέλος, να σημειωθεί ότι το νέο 308 κυκλοφορεί σε έξι εκδόσεις, τις Access, Active, Allure, GT Line, GT και GTi, ενώ προσφέρεται με οχτώ συστήματα βοήθειας του οδηγού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!