Bάπτισμα πυρός για τον Αλόνσο στα IndyCar (vid)

Bάπτισμα πυρός για τον Αλόνσο στα IndyCar (vid)
Δείτε τις πρώτες εμπειρίες του Ισπανού πρωταθλητή της F1 από την Dallara DW12 της ομάδας Andretti Autosport, με την οποία θα συμμετέχει στον αγώνα Indianapolis 500.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Ο εμβληματικός αγώνας Indianapolis 500 του πρωταθλήματος IndyCar στις ΗΠΑ θα είναι ο πρώτος στον οποίο θα συμμετέχει ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 και οδηγός της McLaren – Honda, Φερνάντο Αλόνσο.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την ίδια ακριβώς Κυριακή, στις 28 Μαΐου, με αυτόν του Μονακό για την F1, στον οποίο όμως ο Αλόνσο δεν θα συμμετέχει.

Καθώς η McLaren είναι φέτος σε δραματική κατάσταση, με μια ακόμα εγκατάλειψη στον προηγούμενο αγώνα της Ρωσίας, θέλησε να δώσει διέξοδο στη δίψα για διάκριση του κορυφαίου Ισπανού πιλότου. Έτσι, του «καθάρισε» το δρόμο για τουλάχιστον έναν αγώνα στο IndyCar, όπου εκεί τουλάχιστον ο κινητήρας Honda έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει, στην ομάδα Andretti Autosport.

Την Τετάρτη 3 Μαΐου ήταν η παρθενική εμπειρία του Αλόνσο πίσω από το τιμόνι του «περίεργου» για τα δεδομένα της F1 μονοθέσιου, σε μια επίσης «περίεργη», δηλαδή οβάλ πίστα.

Ο Αλόνσο, παρότι δήλωσε ότι αρχικά το αυτοκίνητο «πήγαινε μόνο του», εννοώντας ότι λίγα ήταν αυτά που χρειαζόταν να κάνει για να γυρνάει στην πίστα, κατάφερε να ολοκληρώσει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα 55 γύρους. Η καλύτερη μέση ταχύτητα γύρου που πέτυχε ήταν 219,654 μίλια, ή 351,4 χιλιόμετρα εκφρασμένο στα καθ’ υμάς. Μάλιστα, αυτό το γύρο ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της ομάδας Μίκαελ Αντρέτι, τον χαρακτήρισε «άψογο».

Σημειώστε ότι ο Αλόνσο θα γυρίσει στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ και το Indianapolis Motor Speedway για τον αγώνα F1 της πατρίδας του στις 14 Μαίου και στη συνέχεια θα επιστρέψει για να συνεχίσει ένα εντατικό πρόγραμμα προπόνησης, έως την ημέρα του αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!