Τι ρεκόρ πέτυχε η Porsche Cayenne; (vid+pics)

Τι ρεκόρ πέτυχε η Porsche Cayenne; (vid+pics)
Κάτι άλλο μπορεί να σέρνει ακόμα και καράβι, όσον αφορά στα αυτοκίνητα όμως η Porsche Cayenne είναι η μόνη που ρυμούλκησε ένα αεροσκάφος 285 τόνων.

Η σχέση αυτοκινήτων και αεροσκαφών, όσον αφορά τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, δεν είναι καινούριες. Πολλά supercar στο παρελθόν έχουν επιχειρήσει, με επιτυχία ή όχι, να ανταγωνιστούν σε ταχύτητα στο έδαφος μαχητικά αεροσκάφη, ενώ μεγάλα τετρακίνητα οχήματα, όπως το VW Touareg ή το Nissan Patrol, έχουν μπει στον πειρασμό να ρυμουλκήσουν τεράστια επιβατικά ή μεταγωγικά αεροσκάφη, που ξεπερνούν δεκάδες φορές το βάρος τους.

Στην τελευταία δοκιμασία, το αυτοκίνητο που τα κατάφερε καλύτερα είναι μια Porsche Cayenne, στην έκδοση S Diesel. Σε αυτή, το σπορ SUV φορά έναν κινητήρα πετρελαίου V8 4,1 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 385 ίππους χάρη σε δύο turbo. Ωστόσο δεν είναι η ισχύς που εντυπωσιάζει, αλλά η ροπή των 850 Nm, που πραγματικά διπλώνει το έδαφος.

Χάρη σε αυτή, η Porsche Cayenne κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ τόσο του VW Touareg, που ρυμούλκησε πριν από περίπου δέκα χρόνια ένα επιβατικό αεροσκάφος Boeing 747 με βάρος 155 τόνων, όσο και του Nissan Patrol που το 2013 κατάφερε να σύρει μεταγωγικό αεροσκάφος βάρους 177 τόνων.

Σύροντας το μεγαλύτερο σήμερα εμπορικό αεροσκάφος του κόσμου, ένα Airbus A380 βάρους 285 τόνων, η Porsche Cayenne S Diesel κατάφερε όχι μόνο να γίνει κάτοχος του σχετικού ρεκόρ Γκίνες, αλλά και να ξεπεράσει κατά περισσότερο από 100 τόνους τα προηγούμενα ρεκόρ.

Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της Air France, στις τεχνικές εγκαταστάσεις της στο διεθνές αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle. Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά, έχει μάλιστα καταγραφεί σε video.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Cayenne, που κατάφερε αυτό το επίτευγμα, δεν είχε καμία μηχανολογική ή άλλη μετατροπή, πέραν των ενισχύσεων που απαιτήθηκαν στον κοτσαδόρο, για να μπορέσει να αντέξει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!