Γαλλικά «ζωτικά όργανα» για το νέο Opel Corsa

Γαλλικά «ζωτικά όργανα» για το νέο Opel Corsa
Όπως τα Crossland X, Grandland X και το μικρό επαγγελματικό Combo, έτσι και η επόμενη γενιά το Opel Corsa, θα έχει μηχανικά μέρη της PSA και όχι της GM.

Παρότι το σημερινό Opel Corsa αποτελεί μια σημαντικά αναβαθμισμένη εκδοχή του μοντέλου που είδαμε για πρώτη φορά το 2006, πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμπορική πορεία: το 2016 ήταν τέταρτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο πόλης στην Ευρώπη, πίσω από τα Clio, Polo και Fiesta, ενώ ταυτόχρονα είναι και αυτό με το μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων στη γκάμα της εταιρείας.

Παρότι η εξέλιξη του νέου Opel Corsa έχει ξεκινήσει από το 2016, όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα δοκιμών, τελικά η εταιρεία δεν θα χρησιμοποιήσει μηχανικά μέρη της GM, αλλά του νέου της αφεντικού, της γαλλικής PSA (Peugeot – Citroen).

Το εντελώς νέο Corsa θα παρουσιαστεί το 2019 και δεν είναι έκπληξη ότι, παρότι η εξέλιξή του ξεκίνησε πριν την εξαγορά της Opel από τους Γάλλους, ήδη υπήρχε συμφωνία συνεργασίας και ανάπτυξης κοινών μοντέλων, όπως στην περίπτωση των SUV Crossland X και Grandland X που θα δούμε φέτος.

Πλέον με την εξαγορά, η χρήση γαλλικών μηχανικών μερών αναμένεται να αποφέρει ακόμα περισσότερα οφέλη λόγω οικονομίας κλίμακας, οπότε ο κύβος ερίφθη και το Corsa θα έχει τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης PureTech και ντίζελ BlueHDi των Γάλλων.

Στην ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του επόμενου Corsa είναι προφανής η αισθητική συγγένεια με τα νέα Astra και Insignia, τα οποία πλέον έχουν ένα πολύ πιο αιχμηρό προφίλ και δυναμικό χαρακτήρα. Επίσης, η συνεργασία με τους Γάλλους αναμένεται να φέρει και ένα σημαντικό όφελος βάρους, καθιστώντας το μικρό Opel ακόμα πιο ευχάριστο στην οδήγηση και σημαντικά πιο οικονομικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!