Στο... κόλπο ο Νεβίλ, μπροστά ο Οζιέ

Gazzetta team
Στο... κόλπο ο Νεβίλ, μπροστά ο Οζιέ
Ο Σεμπαστιάν Οζιέ εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία του WRC, όμως ο Τιερί Νεβίλ μπήκε στο... κόλπο του τίτλου. Μάχη M-Sport με Hyundai.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Με τις δύο σερί νίκες του σε Κορσική και Αργεντινή, ο Τιερί Νεβίλ μπήκε για τα καλά στη... μάχη του τίτλου στο φετινό WRC. Βέβαια, ακόμα απέχει πολύ από τον Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος προηγείται και έχει μία νίκη, αλλά ο Βέλγος μπήκε στο... κόλπο.

Κατ' αρχάς, μείωσε στους 2 βαθμούς από τον δεύτερο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, και κατά δεύτερον, δείχνει ότι μπορεί να... χτυπήσει τον Οζιέ, παρά το γεγονός ότι είναι στο -18. Διαφορά που καλύπτεται, αν ο οδηγός της Hyundai συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Άλλωστε, ο Οζιέ θα χρειαστεί κι άλλες νίκες για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ενώ βρίσκεται σε νέα ομάδα, την M-Sport.

Από εκεί και πέρα, στους κατασκευαστές όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μάχη μεταξύ M-Sport και Hyundai. Η πρώτη ξεκίνησε τη σεζόν με την παρθενική νίκη της ιστορίας της και είναι μπροστά με 162 βαθμούς έναντι 140 των Κορεατών, που επέστρεψαν στο WRC το 2014, τερμάτισαν τρίτοι το 2015 κι ελπίζουν να ανατρέψουν την κατάσταση, ώστε να πανηγυρίσουν στο φινάλε.

Βαθμολογία οδηγών

Οζιέ 102

Λάτβαλα 86

Νεβίλ 84

Τανάκ 66

Σόρντο 51

Έβανς 42

Μπριν 33

Πάντον 33

Μικ 27

Χάνινεν 15

Βαθμολογία κατασκευαστών

M-Sport WRT 162

Hyundai Motorsport 140

Toyota Gazoo Racing WRT 99

Citroën Total Abu Dhabi WRT 71

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!