Σε ποιο περίεργο τρικ χρωστά ο Μπότας τη νίκη του;

Σε ποιο περίεργο τρικ χρωστά ο Μπότας τη νίκη του;
Ο Φινλανδός και η ομάδα του εφάρμοσαν προς το τέλος του Γκραν Πρι στη Ρωσία ένα ασυνήθιστο τρικ, προκειμένου να μην εκνευριστεί και χάσει τη νίκη κάτω από την πίεση του Φέτελ.

Κανονικά ακούμε στα Γκραν Πρι της Formula 1 συνέχεια σχόλια, παρατηρήσεις, γκρίνια και συμβουλές μεταξύ των πιλότων και των υπόλοιπων μελών της κάθε ομάδας. Ωστόσο ο Βαλτέρι Μπότας και η Mercedes επέλεξαν στο Σότσι –στην κυριολεξία- σιγή ασυρμάτου, για να φτάσουν στη νίκη.

Ο Φινλανδός ενημερωνόταν συνεχώς στη διάρκεια του Γκραν Πρι από τον μηχανικό του Τόνι Ρος για τους χρόνους του σε σύγκριση με τους αντίστοιχους του Φέτελ, που ήταν ο μόνος σοβαρός διεκδικητής της νίκης μαζί με τον ίδιο. Μόλις όμως μείωσε ο Γερμανός τη διαφορά του από τον πιλότο της Mercedes κάτω από το ένα δευτερόλεπτο στην τελική φάση του αγώνα στο Σότσι, σταμάτησε η επικοινωνία του Μπότας με τον μηχανικό του.

Όπως δήλωσε ο νικητής του Γκραν Πρι Ρωσίας χαμογελώντας αργότερα, «ζήτησα από την ομάδα μου λίγο περισσότερη ησυχία» και εξήγησε τους λόγους: «Στο Σότσι είναι εξαιρετικά σημαντικό, να έχεις έναν καλό ρυθμό. Ήθελα απλά να συγκεντρωθώ απόλυτα, να σημαδεύω σωστά κάθε στροφή και να πηγαίνω καλά σε κάθε γύρο. Ένιωσα λίγο περισσότερο, σαν να βρισκόμουν σπίτι μου, όμορφα και ήσυχα, αυτό με βοήθησε».

Πρέμιερ Λιγκ, Γουότφορντ - Λίβερπουλ, ώρα 22:00. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Το τρικ πέτυχε, ο Φινλανδός άντεξε στην πίεση του Φέτελ, δεν έκανε το παραμικρό λάθος και έφτασε απερίσπαστος στην πρώτη νίκη του στην 81η συμμετοχή του στη Formula 1. Ετσι απέδειξε, ότι μπορεί να να διεκδικήσει ακόμη και το πρωτάθλημα. Εστω και χωρίς να επικοινωνεί με τον ασύρματο με την ομάδα του, όποτε κρίνει αυτός αναγκαίο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!