Επική μάχη στο Σότσι, πρώτη νίκη για τον Μπότας

Gazzetta team
Επική μάχη στο Σότσι, πρώτη νίκη για τον Μπότας
Η εκπληκτική εκκίνηση του Βαλτέρι Μπότας στην εκκίνηση τον έφερε στην πρώτη θέση, την οποία διατήρησε μέχρι το φινάλε για να... σπάσει το ρόδι και στις νίκες. Δεύτερος ο Φέτελ, που έδωσε μεγάλη μάχη για να πιάσει τον Φινλανδό, τρίτος ο Ραϊκόνεν.

Μία εκπληκτική εκκίνηση μπορεί πολλές φορές να σου δώσει και τη νίκη. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τα έδωσε όλα μέχρι το φινάλε, όμως στο τέλος δεν κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Βαλτέρι Μπότας. Ο Φινλανδός έφυγε πολύ καλά στην εκκίνηση, πέρασε αμφότερες τις Ferrari στην πρώτη στροφή για να βρεθεί στην πρώτη θέση, την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος, παρά την πίεση του Φέτελ.

Ο Γερμανός φαίνεται ότι... πλήρωσε την καθυστέρηση των μηχανικών της Scuderia στο πιτ στοπ του, καθώς και σε αυτή των Κάρλος Σάινθ, Φελίπε Μάσα, που είχαν μείνει έναν γύρο πίσω και δεν έκαναν στην άκρη, με την ομάδα του Μαρανέλο να χάνει την ευκαιρία να κάνει το 1-2 και στον αγώνα.

Έτσι, μετά τις pole position, ο Μπότας... έσπασε το ρόδι και στις νίκες για να την πανηγυρίσει έξαλλα μέσω του team radio, καθώς στο βάθρο έδειξε πόσο... Φινλανδός είναι (!!!), τη στιγμή που έγινε ο πέμπτος από τη χώρα του στην ιστορία που ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του πόντιουμ.

Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι πως εκεί είχαμε και δεύτερο Φινλανδό, τον Κίμι Ραϊκόνεν, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον έκανε κακό αγώνα κι έμεινε τέταρτος. Ο Βρετανός δεν εκμεταλλεύτηκε την κακή εκκίνηση των Ferrari, έμεινε πίσω από τα κόκκινα μονοθέσια, ειδικά στο πιτ στοπ του, όπου έχασε αρκετό χρόνο για να μείνει ακόμα πιο πίσω, να χάσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και συνάμα ακόμα περισσότερο έδαφος στη βαθμολογία.

Από εκεί και πέρα, ο Μαξ Φερστάπεν δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε για να δει πέμπτος την καρό σημαία, με τους Σέρχιο Πέρεζ, Εστεμπάν Οκόν, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Φελίπε Μάσα να ακολουθούν. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Σάινθ, τη στιγμή που είχαμε αρκετές εγκαταλείψεις.

Για την ακρίβεια, ο Φερνάντο Αλόνσο δεν εκκίνησε καν, αφού ακινητοποίησε το μονοθέσιό του στον γύρο σχηματισμού, και οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Τζόλιον Πάλμερ, Ρομάν Γκροζάν εγκατέλειψαν. Ο πρώτος αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα για να αποσυρθεί στο γκαράζ της Red Bull, ενώ οι δύο τελευταίοι είχαν επαφή και κατέληξαν στον τοίχο λίγο μετά την εκκίνηση.

Στη βαθμολογία, λοιπόν, ο Φέτελ προηγείται με 86 βαθούς έναντι 73 του Χάμιλτον, με τον Μπότας να περνάει στην τρίτη θέση με 63. Στους κατασκευαστές η Mercedes πέρασε μπροστά από τη Ferrari για 1 μόλις πόντο (136 έναντι 135) και όλα δείχνουν ότι θα είναι μεγάλη η μάχη μεταξύ τους για τον τίτλο. Τρίτη και... καταϊδρωμένη η Red Bull με 57 πόντους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Μπότας Mercedes Νικητής

Φέτελ Ferrari +0.617

Ραϊκόνεν Ferrari +11.000

Χάμιλτον Mercedes +36.320

Φερστάπεν Red Bull +60.416

Πέρεζ Force India +86.788

Οκόν Force India +95.004

Χούλκενμπεργκ Renault +96.188

Μάσα Williams +1 γύρο

Σάινθ Toro Rosso +1 γύρο

Στρολ Williams +1 γύρο

Κβιάτ Toro Rosso +1 γύρο

Μάγκνουσεν Haas +1 γύρο

Φαντόρν McLaren +1 γύρο

Έρικσον Sauber +1 γύρο

Βερλάιν Sauber +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Ρικιάρντο Red Bull 5ο γύρο

Πάλμερ Renault 1ο γύρο

Γκροζάν Haas 1ο γύρο

Δεν εκκίνησαν

Αλόνσο McLaren

Βαθμολογία οδηγών

Φέτελ 86

Χάμιλτον 73

Μπότας 63

Ραϊκόνεν 49

Φερστάπεν 35

Ρικιάρντο 22

Πέρεζ 22

Μάσα 18

Σάινθ 11

Οκόν 9

Χούλκενμπεργκ 6

Γκροζάν 4

Μάγκνουσεν 4

Κβιάτ 2

Βερλάιν 0

Στρολ 0

Τζιοβινάτσι 0

Πάλμερ 0

Φαντόρν 0

Αλόνσο 0

Έρικσον 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 136

Ferrari 135

Red Bull 57

Force India 31

Williams 18

Toro Rosso 13

Haas 8

Renault 6

Sauber 0

McLaren 0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!