Πρώτο «1-2» σε κατατακτήριες μετά από 9 χρόνια για Ferrari

Gazzetta team
Πρώτο «1-2» σε κατατακτήριες μετά από 9 χρόνια για Ferrari
Για πρώτη φορά, έπειτα από 9 ολόκληρα χρόνια, η Ferrari κλείδωσε την πρώτη σειρά στις κατατακτήριες δοκιμές.

Η τελευταία φορά που η Ferrari κατέκτησε έναν τίτλο ήταν το 2008 (στους κατασκευαστές) και έκτοτε όχι μόνο έχει περάσει στην ανομβρία, αλλά έχει ξεχάσει και το πώς είναι να πανηγυρίζει pole position και νίκες. Αυτή του Σεμπάστιαν Φέτελ, λοιπόν, ήταν η πρώτη, μετά τη Σιγκαπούρη το 2015, και η 47η της καριέρας του Γερμανού.

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι ότι η Scuderia έκανε το 1-2 στις κατακτήριες δοκιμές, αφού ο Κίμι Ραϊκόνεν ήταν δεύτερος στους χρόνους. Κάτι που σε κατατακτήριες η ομάδα του Μαρανέλο έχει να το πράξει από το Γκραν Πρι της Γαλλίας το 2008.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Τότε στην pole είχε βρεθεί o Κίμι Ραϊκόνεν, που έμεινε για 128ο αγώνα μακριά από την πρωτιά σε κατατακτήριες, με τον Φελίπε Μάσα να έρχεται δεύτερος, κάτι που σημαίνει ότι έχουν περάσει 8 χρόνια, 10 μήνες και 1 εβδομάδα.

Έτσι, η Ferrari έδειξε ότι έχει επιστρέψει για τα καλά και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να κάνει το 1-2 και στον αγώνα, κάτι που έχει να πράξει από το 2010 στη Γερμανία, όταν ο Φερνάντο Αλόνσο είχε δει πρώτος την καρό σημαία και ο Μάσα τον ακολούθησε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!