FIA: «Ελάχιστη η διαφορά των κινητήρων Ferrari, Mercedes και Renault»

Πέτρος Πιτσίνης
FIA: «Ελάχιστη η διαφορά των κινητήρων Ferrari, Mercedes και Renault»
Η διεθνής ομοσπονδία αυτοκινήτου υποστηρίζει ότι όλα τα στοιχεία από τις δοκιμές και τους τρεις πρώτους αγώνες, δείχνουν μόλις 0,3’’ δλ. να χωρίζουν τους κορυφαίους κινητήρες.

Με σημείο αναφοράς την πίστα της Βαρκελώνης και βάσει όλων των στοιχείων που έχει συλλέξει μέχρι σήμερα η FIA, ενημέρωσε σε σχετική συνάντηση όλους τους κατασκευαστές κινητήριων μονάδων της F1 για τις διαφορές δυναμικότητας που παρουσιάζουν.

Η FIA είχε συμφωνήσει κατά το παρελθόν με την διοίκηση του σπορ και τους κατασκευαστές να γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρχει σύγκλιση στην απόδοση των κινητήρων, η οποία, εκτός από τη μονάδα της Honda, φαίνεται να επιτεύχθηκε σε αυτές των Ferrari, Mercedes και Renault.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της F1 Τσάρλι Γουίτινγκ, «Από την εκτεταμένη ανάλυση των στοιχείων στις δοκιμές και στους τρεις πρώτους αγώνες , οι επιδόσεις των κινητήρων των τριών πρώτων κατασκευαστών βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί το 2016 (δηλαδή 0.3’’ ανά γύρο). Η σύγκλιση έχει επιτευχθεί».

Σχετικά με τη δυσπιστία της Red Bull, που θεωρεί ότι τα θεωρητικά μοντέλα δεν αποδίδουν την πραγματική απόδοση των κινητήρων, ο Γουίτινγκ ανάφερε: «Όλοι οι κατασκευαστές συμφώνησαν μετά από δεκάδες ώρες συναντήσεων στη μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί. Αυτή είναι εν ισχύ εδώ και ένα χρόνο και δεν αφορά τις ομάδες, αλλά τους κατασκευαστές. Δεν είναι κάτι που θα διαπραγματευτούμε εκ νέου».

Σε ερώτηση αναφορικά με την υστέρηση της Honda, o Γουίτινγκ δήλωσε: «Η απόφαση αυτή δεν είχε να κάνει με την προσπάθεια να βοηθηθεί κάποιος συγκεκριμένος κατασκευαστής. Στόχος ήταν η μείωση της απόκλισης απόδοσης ανάμεσά τους στα 0,3’’ εκφρασμένα σε ένα γύρο στην πίστα της Βαρκελώνης. Με τον περιορισμό των tokens και άλλα μέτρα, υπάρχει σύγκλιση των πιο ισχυρών με τους λιγότερο ισχυρούς. Αυτό επετεύχθη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!