Το Karoq έρχεται, το Yeti φεύγει (vid+pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Το Karoq έρχεται, το Yeti φεύγει (vid+pics)
Το νέο συμπαγές SUV της Skoda θα διαθέτει εναρμονισμένη με το Kodiaq αισθητική, πολυμορφικά χαρακτηριστικά και θα αντικαταστήσει το Yeti.

Το δεύτερο μοντέλο της νέας γενιάς SUV της τσέχικης εταιρείας, που ξεκίνησε με το μεγάλο Kodiaq, θα ονομάζεται Karoq και θα αποκαλυφθεί πλήρως σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη, στις 18 Μαΐου 2017.

Εσείς γνωρίζετε ήδη αρκετά για την αισθητική του νέου μοντέλου, που προς το παρόν η Skoda δεν επιθυμεί να αποκαλύψει. Αυτή λοιπόν θα είναι εναρμονισμένη με τη νέα σχεδιαστική εικόνα της μάρκας, ενώ, για πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda, το Karoq θα διατίθεται και με ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το αμάξωμα, που βασίζεται στο νέο πλαίσιο MQB του ομίλου VW, θα έχει μήκος 4,382 και αρκετά μεγάλο πλάτος 1,84 μέτρα, ώστε να τοποθετείται στην καρδιά της μικρής – μεσαίας κατηγορίας (βλ. Qashqai, Kadjar, Tiguan, Ateca), με πλεονέκτημα όμως χώρων και πρακτικότητας.

Εσωτερικά θα δούμε μια πολύ πιο σύγχρονη εικόνα από αυτή που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα από την εταιρεία. Αυτή θα συνεπικουρείται από προηγμένα συστήματα infotainment, ενώ οι πολυμορφικές δυνατότητες του Yeti, το οποίο αντικαθίσταται από το Karoq, διατηρούνται υπό τη μορφή ενός συρόμενου πίσω καθίσματος. Αυτό βοηθά ώστε ο χώρος αποσκευών να μεταβάλλει τον όγκο του από τα 479 έως τα, κορυφαία για την κατηγορία του, 588 λίτρα.

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, πέντε θα είναι οι διαθέσιμοι κινητήρες, με κιβώτια έξι ή 7 σχέσεων χειροκίνητα και αυτόματα DSG. Βασικός θα είναι ο γνωστός τιρκύλινδρος TSi κινητήρας του λίτρου με 115 ίππους. Ο 1.5 TSi EVO με απενεργοποίηση κυλίνδρων θα είναι η δεύτερη και κορυφαία επιλογή κινητήρων βενζίνης, ενώ οι diesel θα ξεκινούν από τα 1.6 λίτρα και θα κορυφώνονται στα 2.0, με την έκδοση των 190 ίππων η οποία θα συνδυάζεται και με τετρακίνηση.

Πολλά περισσότερα θα μάθουμε σχετικά με το μοντέλο όταν αυτό αποκαλυφθεί στις 18 Μαΐου, το βέβαιο όμως είναι ότι το Karoq θα αποτελέσει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των συμπαγών SUV. Όταν, φυσικά, ξεκινήσουν οι πωλήσεις του, μετά το δεύτερο μισό του 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!