Γιατί τα βάζουν με τη VW οι Honda, Hyundai, Toyota;

Gazzetta team
Γιατί τα βάζουν με τη VW οι Honda, Hyundai, Toyota;
Ασιάτες εναντίον Volkswagen. Οι Honda, Hyundai, Toyota έκαναν ομάδα για να τα βάλουν με τη γερμανική μάρκα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν συγχωνευτεί ή έχουν συνεργαστεί αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, όμως ο σκοπός που οι Honda, Hyundai, Toyota ένωσαν τις δυνάμεις τους είναι διαφορετικός. Οι τρεις εταιρείες δεν έχουν και πολλά κοινά, παρά μόνο ένα πράγμα.

Αυτό είναι τα οχήματα που θα κινούνται με υδρογόνο για καύσιμο, με τις τρεις ασιατικές μάρκες (Ιαπωνία οι Toyota, Honda και Νότιος Κορέα η Hyundai) να υπογράφουν μαζί μία επιστολή και να την αποστέλλουν στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Με τη βοήθειά της, ζητούν η Volkswagen να ξοδέψει ένα σημαντικό ποσό από τον διακανονισμό των 800 εκατομμυρίων δολαρίων, που έχει γίνει για το σκάνδαλο Dieselgate, ώστε να κατασκευάσει σταθμούς ανεφοδιασμού με υδρογόνο στις ΗΠΑ.

Η τριάδα θέλει να επωφεληθεί από αυτό, όμως οι αντίπαλοί τους πιστεύουν πως απλά προσπαθούν να εκμεταλλευτού το σχέδιο της Καλιφόρνια να έχει 100 τέτοιους σταθμούς μέχρι το 2020

Πάντως, οι άνθρωποι της VW μόνο κάτι τέτοιο δεν έχουν στο μυαλό τους, καθώς έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην κατασκευή σταθμών για φόρτιση των ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανικής μάρκας. Άλλωστε, ήδη έχει παρουσιάσει την ηλεκτρική έκδοση του Golf, το e-Golf, και ετοιμάζεται να περάσει στην... επίθεση με ηλεκτρικά οχήματα ξεκινώντας από το 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!