Ξεκίνησε η δράση στην Αργεντινή

Πέτρος Πιτσίνης
Ξεκίνησε η δράση στην Αργεντινή
Ο Λάτβαλα με το Toyota Yaris ήταν αυτός που έδωσε το ρυθμό στο shakedown της Αργεντινής, που είναι ο πέμπτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος WRC.

Με τέσσερις διαφορετικούς οδηγούς και τέσσερις διαφορετικές ομάδες στις πρώτες θέσεις των τεσσάρων πρώτων αγώνων του WRC, οποιοδήποτε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο. Ειδικά σε έναν αγώνα όπως αυτός της Αργεντινής, όπου τα χώματα των ειδικών διαδρομών επιφυλάσσουν εκπλήξεις.

Στα 6,01 χιλιόμετρα του shakedown της Πέμπτης 27 Απριλίου τον ταχύτερο χρόνο πέτυχε ο Φιλανδός Λάτβαλα με το Toyota Yaris, χωρίς όμως ουσιαστική διαφορά ταχύτητας από τα 3 Hyundai i20 των Πάντον, Σορντό και Νεβίλ που έκλεισαν την πρώτη τετράδα.

Ακολούθησαν τα Ford Fiesta των Οζιέ και Όστμπεργκ, εμπρός από τα Citroen C3 των Μικ και Μπριν.

Αρκετοί οδηγοί, όπως και ο ταχύτατος Τάνακ με το Fiesta που είχε τον 9ο χρόνο δεν θέλησαν να πιέσουν, φυλάγοντας το αυτοκίνητο για την υπέρ ειδική της ίδιας μέρας, που θα αποτελέσει και την εναρκτήρια πριν ο αγώνας μετακομίσει, την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις χωμάτινες ειδικές.

Οι συνθήκες στη διαδρομή του shakedown δεν ήταν καλές, με το δρόμο να «σπάει» μετά τα πρώτα περάσματα λόγω της καταρρακτώδους βραδινής βροχής τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των νικητών των προηγούμενων αγώνων Οζιέ, Νεβίλ, Λάτβαλα και Μικ, όλοι θα κυνηγήσουν τη νίκη. Με πιο «απελπισμένο» για αυτή τον Μικ, που είχε δύο εγκαταλείψεις, με αποτέλεσμα να έχει μείνει στην έβδομη θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος οδηγών. Τη στιγμή που Οζιέ, Λάτβαλα και Νεβίλ βρίσκονται στις τρεις πρώτες.

Ράλι Αργεντινής, κατάταξη shakedown

1. Λάτβαλα Toyota Yaris 4:02.0

2. Πάντον Hyundai i20 4:02.1

3. Σορντό Hyundai i20 4:02.2

4. Νεβίλ Hyundai i20 4:02.6

5. Οζιέ Ford Fiesta 4:03.0

6. Όστμπεργκ Ford Fiesta 4:03.4

7. Μικ Citroën C3 4:03.5

8. Μπριν Citroën C3 4:04.4

9. Τάνακ Ford Fiesta 4:05.3

10. Χάνινεν Toyota Yaris 4: 06.4

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!