Υπάρχει κατάστημα αυτοκινήτων χωρίς αυτοκίνητα; (vid+pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Υπάρχει κατάστημα αυτοκινήτων χωρίς αυτοκίνητα; (vid+pics)
Το μέλλον μας επιφυλάσσει εκπλήξεις τόσο στην τεχνολογία των αυτοκινήτων που θα οδηγούμε, όσο και στον τρόπο που θα τα αγοράζουμε.

Μια νέα έκθεση Peugeot στο κέντρο του Παρισιού, αποτελεί τον προπομπό μιας μάλλον ασυνήθιστης πρακτικής: αυτής των καταστημάτων αυτοκινήτων χωρίς αυτοκίνητα.

Όσες και όσοι έχουμε μεγαλώσει με τη συνήθεια να περιδιαβαίνουμε τις εκθέσεις καινούριων αυτοκινήτων ώστε να αγγίξουμε, να περιεργαστούμε και να… μυρίσουμε το εσωτερικό των μοντέλων των ονείρων μας, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε.

Τουλάχιστον αυτό δείχνει η τάση των «εικονικών» εκθέσεων που λανσάρει η Peugeot, με ένα κατάστημα πόλης όπου η γκάμα των δεκάδων μοντέλων της περιορίζεται σε μια μόνο φυσική παρουσία, αυτή του νεότερου 5008.

Όπως είναι προφανές από τις εικόνες και το video, τα πάντα επαφίενται στην ψηφιακή αναπαράσταση, μέσω της οποίας ο ενδιαφερόμενος για κάποιο μοντέλο της Peugeot παίρνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Φάτε μάτια ψάρια δηλαδή, καθώς δεν μπορεί να αγγίξει τίποτα –ίσως μόνο μέσω ενός test drive- που και αυτό στο μεσοπρόθεσμο μέλλον θα πραγματοποιείται μέσω εικονικής πραγματικότητας.

Ωστόσο η ψηφιακή τεχνολογία έχει τα θετικά της, καθώς μέσω της εικόνας ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να ενημερώνεται γρήγορα και παραστατικά για τις αξίες και την ιστορία της μάρκας, για τις τεχνολογικές καινοτομίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων της, καθώς και για οτιδήποτε αφορά στο μοντέλο που τον ενδιαφέρει. Σε ένα πολύ κομψό, χαλαρωτικό και ποιοτικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!