Ποιο είναι το πιο οικονομικό scooter;

Πέτρος Πιτσίνης
Ποιο είναι το πιο οικονομικό scooter;
Ο Σκρουτζ των δικύκλων ονομάζεται Honda Forza 125, έχει σύστημα start/stop και αυτονομία που φτάνει τα 500 χλμ!

Με πρωτοποριακή τεχνολογία μείωσης τριβών στον μικρό υδρόψυκτο κινητήρα των 125 κ.εκ., προηγμένη αυτόματη μετάδοση και σύστημα start/stop, το νέο scooter της Honda μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό, καθώς καταφέρνει να καλύπτει 43,5 χιλιόμετρα με ένα μόλις λίτρο καυσίμου. Ή, αν το επιθυμείτε, έχει μέση κατανάλωση 2,2 λίτρα/100 χλμ.

Την ίδια στιγμή, ο λιλιπούτειος μονοκύλινδρος κινητήρας επιτυγχάνει την υψηλή για τον κυβισμό του ισχύ των 15 ίππων, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις στο ελαφρύ Forza, που δεν ξεπερνά το βάρος των 158 κιλών.

Στα παραπάνω προσθέστε την ποιοτική κατασκευή, τους μεγάλους χώρους, τον πληρέστατο πίνακα οργάνων και φυσικά τη δυνατότητα εξοπλισμού του με ABS, που αυξάνει εκθετικά την ασφάλεια στις αστικές διαδρομές. Κάτω από τη σέλα του Forza μπορούν να χωρέσουν δύο κράνη, ενώ υπάρχει και παροχή ρεύματος για τη φόρτιση κινητού ή άλλων συσκευών.

Η εξαιρετική οικονομία του νέου Forza 125 συνδυάζεται με ένα μεγάλο σε χωρητικότητα δοχείο καυσίμου 11,5 λίτρων, που αρκεί για αυτονομία της τάξης των περίπου 500 χιλιομέτρων. Έτσι, ο πρατηριούχος της γειτονιάς σας μάλλον θα ξεχάσει το όνομά σας.

Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το νέο Forza 125 είναι πιο ελαφρύ, διαθέτει νέα πίσω ανάρτηση και πιο μακριά τελική σχέση μετάδοσης, για πιο εύκολη κίνηση στον αυτοκινητόδρομο. Ταυτόχρονα παρουσιάζει καλύτερες επιταχύνσεις εν κινήσει στο μεσαίο φάσμα ταχυτήτων -40 έως 60 χλμ.- που του επιτρέπουν να κινείται με μεγαλύτερη ασφάλεια στην πόλη.

Η ανανεωμένη για το 2017 έκδοση του Honda Forza 125 δεν είναι, όπως ίσως θα καταλάβετε ήδη, από τα πιο φτηνά scooter. Η προ ανανέωσης εκδοχή του κοστίζει 4.840€ και στο ίδιο επίπεδο θα κυμαίνεται και αυτή που παρουσιάζουμε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!