«Άκυρο» από Περιφέρεια για αστικά διόδια

Gazzetta team
«Άκυρο» από Περιφέρεια για αστικά διόδια
Σε μία εποχή που τα διόδια πληθαίνουν στη χώρα, η Περιφέρεια Αττικής έριξε «άκυρο» στο να δημιουργηθούν πλευρικοί σταθμοί στις εξόδους της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στέφανου.

Το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν πλευρικοί σταθμοί διοδίων στις εξόδους της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο έφερε πολλές αντιδράσεις από τους Αθηναίους πολίτες, με δεδομένο ότι αρκετοί χρησιμοποιούν τους δύο κόμβους.

Ο λόγος είναι καθαρά εργασιακός, καθώς θα πρέπει να μεταβούν στον χώρο εργασίας τους με πιο σύντομο τρόπο, αφού ως γνωστόν οι δρόμοι της Αθήνας είναι... πήχτρα τα πρωϊνά. Ωστόσο, αυτό το ενδεχόμενο απορρίφθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που αποφάσισε να πει «όχι» στην τοποθέτηση των εν λόγω πλευρικών σταθμών διοδίων.

Απόφαση, που σε αυτή την εποχή αποτελεί έκπληξη, καθώς η ευκαιρία για περαιτέρω διόδια σε όλη τη χώρα δεν πάει ποτέ χαμένη, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο (είναι μόνο 4 για την απόσταση από Αθήνα μέχρι Λαμία συν τους πλευρικούς σε Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Οινόφυτα, Θήβα, Τραγάνα, Μώλο, Μπράλο) και στο τέλος θα πληρώνουμε ακόμα για να πάμε στα... χωράφια!

Μάλιστα, ξεκαθαρίστηκε ότι θα πρέπει να μείνει... καθαρό από διόδια το τμήμα από τη Μεταμόρφωση μέχρι τις Αφίδνες, καθώς και να απομακρυνθούν τα ήδη εγκατεστημένα εντός του Νομού. Επίσης, τονίζεται πως θα πρέπει να εφαρμοστεί το σύστημα αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης, όχι μόνο στην Εθνική, αλλά και στην Αττική Οδό, καθώς και να μειωθεί το τέλος των διοδίων.

Τέλος, στην ανακοίνωση της απόφασης αναφέρεται και πως θα πρέπει να απαλλαχθούν άμεσα οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι σε γειτονικές περιοχές από τα διόδια, που τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, τη στιγμή που γίνεται παρότρυνση να σταματήσει η δίωξη των πολιτών που συμμετείχαν σε κινήματα κατά των διοδίων, όπως το «Δεν Πληρώνω»!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!