Τα στοιχεία-κλειδιά του Σότσι (pics)

Gazzetta team
Τα στοιχεία-κλειδιά του Σότσι (pics)
Η πίστα του Σότσι είναι αρκετά γρήγορη για πίστα δρόμου και έχει μερικά στοιχεία-κλειδιά, τα οποία πρέπει να έχουν υπόψιν οι οδηγοί. Κυρίαρχοι οι Mercedes και Χάμιλτον.

Μία από τις πιο γρήγορες πίστες δρόμου είναι αυτή του Σότσι, όπου θα διεξαχθεί το τέταρτο Γκραν Πρι της φετινής σεζόν της Formula1. Μάλιστα, έχει κάποια στοιχεία-κλειδιά, τα οποία οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στα υπόψιν, είτε έχει να κάνει με σημείο του σιρκουί, είτε με κάποιον παράγοντα που παίζει σημαντικό ρόλο.

Για την ακρίβεια, στο Σότσι ταλαιπωρούνται πολύ τα φρένα, καθώς το ποστοστό φτάνει το 80%, ενώ στο 61% απαιτείται ένας οδηγός να πάει με φουλ γκάζι. Επίσης, επιβάρυνση έχουμε και για το κιβώτιο ταχυτήτων, με δεδομένο ότι απαιτούνται 66 αλλαγές ανά γύρο, ενώ στροφή-κλειδί είναι η τρίτη.

Αυτό λόγω του ότι είναι αριστερή υψηλής ταχύτητας, αποτελεί βαρόμετρο για την ισορροπία και την απόδοση του μονοθεσίου και... προσφέρει υψηλές δυνάμεις G, οι οποίες δεν αποκλείεται να αυξηθούν φέτος με τα πιο γρήγορα μονοθέσια.

Έτσι, άπαντες έχουν μπροστά τους έναν απαιτητικό αγώνα, στον οποίο θα πρέπει να πάρουν τουλάχιστον το 70% από το συνολικό πακέτο τους, αν κρίνουμε από τα όσα απαιτούνται, ώστε να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι στην πίστα της Ρωσίας χρησιμοποιούνται οι τρεις πιο μαλακές γόμες της Pirelli. (μωβ ultrasoft, κόκκινη supersoft και κίτρινη soft).

Κυριαρχία για Mercedes, Χάμιλτον

Όσον αφορά τα στατιστικά του Σότσι, κυρίαρχοι εκεί είναι οι Mercedes και Λιούις Χάμιλτον. Τα «ασημί βέλη» έχουν το 3 στα 3 στις νίκες από το 2014, με τον Βρετανό να έχει δύο νίκες και την άλλη μία να έχει καταλήξει στα χέρια του Νίκο Ρόσμπεργκ.

Το 3 στα 3 έχει γίνει και στις pole position, αλλά έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι, καθώς έχει 2 ο Ρόσμπεργκ και 1 ο Χάμιλτον. Επίσης, η ομάδα του Μπράκλεϊ έχει οδηγήσει την κούρσα και στους 159 γύρους που έχουν συμπληρωθεί στο Σότσι. Στους 100 ήταν μπροστά ο Χάμιλτον και στους άλλους 59 ο Ρόσμπεργκ, ενώ ο πρώτος έχει το... 3Χ3 και στα πόντιουμ, με τους Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ραϊκόνεν, Σέρχιο Πέρεζ, Βαλτέρι Μπότας να έχουν από 1.

Τέλος, θα είναι σημαντικές οι κατατακτήριες δοκιμές και η θέση που θα πάρει ο καθένας στο γκριντ εκκίνησης, με δεδομένο ότι σε όλους τους αγώνες η νίκη έχει έρθει από την πρώτη σειρά, οι δύο από την pole και η μία από τη δεύτερη θέση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!