Πουλάει την Ducati η Audi

Gazzetta team
Πουλάει την Ducati η Audi
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο πώλησης της Ducati από την Audi, με τον Όμιλο της Volkswagen να διατηρεί τράπεζα επένδυσης για να τσεκάρει τις επιλογές.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Το 2012 η Audi αγόρασε την Ducati έναντι 860 εκατομμυρίων ευρώ για να μπει και η ιταλική φίρμα στον Όμιλο της Volkswagen. Ωστόσο, σχεδόν πέντε χρόνια μετά είναι πιθανό το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους.

Σύμφωνα με πηγές, που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, το VW Group τσεκάρει το ενδεχόμενο πώλησης των Ιταλών σε μία προσπάθεια να μειώσουν το κόστος, έπειτα από το σκάνδαλο Dieselgate. Μάλιστα, γίνεται λόγος ότι η VW έχει διατηρήσει υπό την ηγεσία της την επενδυτική τράπεζα Evercore, ώστε να εκτιμήσει τις επιλογές της και να βρει κάποια λύση πάνω σε αυτό το θέμα.

Πάντως, το αφεντικό της Audi, Ρούπερτ Στάντλερ είναι υποστηρικτής της Ducati, δηλώνοντας πως «έχει μεγάλη εμπειρία στους κινητήρες υψηλής απόδοσης και στην κατασκευή ελαφριών οχημάτων, όντας ένας από τους πιο επικερδείς κατασκευαστές μοτοσικλετών στον κόσμο».

Ωστόσο, αν δε βρεθεί αγοραστής, τότε θα πρέπει η Volkswagen να βρει χρηματιστηριακή αγορά, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα. Τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγή η Ducati βγάζει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι η αξία της μπορεί να είναι και στο 1,5 δις ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!