Και τα αυτοκίνητα έχουν ψυχή (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Και τα αυτοκίνητα έχουν ψυχή (vid)
Η τρίτη συνέχεια της εκπληκτικής σειράς κινηματογραφικών ταινιών Cars, αποδεικνύεται, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο trailer, η πιο συναισθηματική και συναρπαστική όλων.

Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν; Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει απάντηση ο ήρωας των ταινιών κινουμένων σχεδίων Cars, ο «Κεραυνός Μακ Κουίν», στην τρίτη και πιο καθηλωτική της συνέχεια.

Το πάντα ανταγωνιστικό και παθιασμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο που καταφέρνει να επιβάλλεται τόσο αγωνιστικά, όσο και ηθικά, τηρώντας πάντα έναν κώδικα αξιών, νοιώθει πλέον ξεπερασμένο σε σύγκριση με τον τεχνολογικά προηγμένο αντίπαλό του, τον «Καταιγίδα Τζάκσον».

Καταλύτης στις υπαρξιακές του αναζητήσεις αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο «Δόκτωρ Χάντσον», το εμβληματικό αγωνιστικό του παρελθόντος που, όπως και στην πρώτη εκδοχή της ταινίας, του δείχνει το δρόμο προς της νίκη.

Παρότι cartoon και θεωρητικά ιδανική για παιδιά, η ταινία Cars θα συγκινήσει σίγουρα κάθε λάτρη των αυτοκινήτων και του μηχανοκίνητου αθλητισμού ανεξαρτήτως ηλικίας. Διότι δεν είναι μόνο η πλοκή, αλλά και τα εκπληκτικά γραφικά που αναπαριστούν τόσο την ένταση, όσο και κάθε λεπτομέρεια των αγωνιστικών δρώμενων με θαυμαστή ακρίβεια.

Αν μάλιστα κάποιοι είναι αρκετά κυνικοί ώστε να πιστεύουν ότι αυτά δεν γίνονται στην πραγματικότητα, να θυμίσουμε ότι ο Βαλεντίνο Ρόσι, αυτό το φαινόμενο των αγώνων μοτοσικλέτας, καταφέρνει να προηγείται στη βαθμολογία του MotoGP όντας 37 ετών, σε ηλικία δηλαδή που άλλοι συναθλητές του διαπρέπουν μόνο στο γκολφ και στο σκάκι.

Έως τις 16 Ιουνίου 2017, που τα «Αυτοκίνητα» θα είναι και πάλι στις αίθουσες των κινηματογράφων, θα πρέπει να αρκεστούμε στο πιο πρόσφατο teaser video, το οποίο εντείνει ακόμα περισσότερο την προσμονή μας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!