Εντυπωσιακά γρήγορη, απίστευτα οικονομική

Πέτρος Πιτσίνης
Εντυπωσιακά γρήγορη, απίστευτα οικονομική
Η BMW M550d xDrive έχει κάτω από το καπό της τον ισχυρότερο εξακύλινδρο diesel κινητήρα με ισχύ 400 ίππων και μέση κατανάλωση 5,9 λίτρα/100 χλμ!!!

Με το διακριτικό του Motorsport Division στο πίσω μέρος της, η κορυφαία εκδοχή με κινητήρα πετρελαίου της νέας σειράς 5 δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο. Πράγματι, η BMW M550d xDrive, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δλ. και φτάνει επίσης τάχιστα την ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα μέγιστη ταχύτητα.

Σε εκδόσεις sedan και station, η BMW M550d xDrive διαθέτει τον πιο δυνατό εξακύλινδρο diesel κινητήρα στον κόσμο. Ο οποίος αποδίδει, μόλις από 3.0 λίτρα χωρητικότητας κυλίνδρων, την εντυπωσιακή ισχύ των 400 ίππων και την θηριώδη ροπή των 760 Nm, από τις 2.000 σ.α.λ. μόλις.

Η κορυφαία αυτή απόδοση είναι αποτέλεσμα της χρήσης τεσσάρων turbo, τα οποία συνεργάζονται με ένα πολύ προηγμένο σύστημα άμεσου ψεκασμού υπό τεράστια πίεση 2.500 bar. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο όμως είναι, ότι αυτή η εκπληκτική απόδοση συνδυάζεται με μια πραγματικά λιλιπούτεια μέση κατανάλωση, μόλις 5,9 λίτρων/100 χλμ.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς και είναι έτσι ρυθμισμένη ώστε το μεγαλύτερο ποσοστό να δέχονται οι πίσω, ενώ το κιβώτιο είναι αυτόματο 8 σχέσεων με ειδικές ρυθμίσεις για αστραπιαίες αλλαγές, από την BMW Motorsport.

Η ανάρτηση περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενώ ο πίσω άξονας έχει χαρακτηριστικά παθητικής τετραδιεύθυνσης. Σε συνδυασμό με το σύστημα διεύθυνσης μεταβλητής γεωμετρίας, εξασφαλίζει κορυφαία οδική συμπεριφορά και εξαιρετική ευελιξία, παρά τις μεγάλες διαστάσεις του αμαξώματος.

Αλλαγές έχουν γίνει και εξωτερικά, ώστε η ταχύτερη diesel έκδοση της νέας σειράς 5 να ξεχωρίζει άμεσα. Μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τροχοί διαμέτρου 19 ιντσών και προαιρετικά 20, καθώς και ένα σπόιλερ στο πίσω μέρος της σεντάν έκδοσης, σε συνδυασμό με τη σχετική σήμανση, δίνουν τον τόνο των κορυφαίων επιδόσεων.

Η BMW M550d xDrive θα είναι διαθέσιμη στης ευρωπαϊκές αγορές από τον Ιούλιο του 2017 με το τετράθυρο sedan αμάξωμα και προς το τέλος του έτους με το πεντάθυρο station.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!